2015.05.14. 19:41:29 8535 218

Hogyan legyen pókerarcod az életben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha jól jönne egy pókerarc. Egy teljesen érzelemmentes álarc, amiről senki nem tudja leolvasni, hogy éppen mit érzel vagy mit gondolsz. Nem azért, mert te ezt szeretnéd, hanem azért, mert a világ néha nem tudja lekezelni az érzelmeket, vagy éppen kihasználná a kiszolgáltatottságodat, amit nem tudtál leplezni. Igen, néha jól jönne egy pókerarc.

Pókerarc - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pókerarc

Hogy csinálják ezt a professzionális pókerjátékosok?

Relaxálj, maradj nyugodt!

Az első és legfontosabb az, hogy megtanulj relaxálni és nyugodtnak maradni vagy legalábbis annak tűnni egy nehéz helyzetben is. Ezt elérheted egy-egy mélyebb légzéssel (lehetőleg hasi légzéssel). Fókuszálj másra, például a testedre, a légzésre, és ne a problémára. Ha éppen szemtől szemben vagy az illetővel, gondolj arra, hogy ezt a nyugalmat csak pár percig kell megőrizned, utána kieresztheted a gőzt, de erre az időre nyugodtnak kell maradnod.

Lazítsd el az izmaid!

Egy feszült helyzetben az izmaink is megfeszülnek, lazítsd el őket, főleg az arcodon. Ne nyisd ki túlságosan nagyra a szemed, de ne is csukd be. Ne nézz nagyon oldalra, se fel vagy le. Tartsd a tekinteted a „célponton”, fókuszálj oda, ahova normális esetben kellene. Pislogj, lélegezz! Tudatosítsd ezeket az automatizmusokat.

Gyakorolj a tükör előtt!

Nem csak az arcunk, hanem a testtartásunk és a testbeszédünk is sok mindent elárulhat arról, hogy mit érzünk. Figyeld magad, és írd le a mozdulataidat! Hogyan viselkedsz normális esetben és hogyan, ha valamilyen izgalom ér. Írj le egy papírra mindent, amit meg tudsz figyelni magadon: hogyan tartod a kezed, a lábad, milyen a testtartásod normális esetben, vannak-e olyan szokásaid, amiket csak akkor űzöl, ha ideges vagy: például a hajadat csavargatod vagy piszkálod a körmeid, távolba nézel, sűrűbben vagy éppen kevesebbet pislogsz. Figyeld meg a hangod is!

Ha megvannak a normál viselkedési mintáid és a normálistól eltérő szokásaid is, akkor jobban tudod majd kontrollálni magad és ezeket az automatizmusokat is, de ehhez gyakorolnod kell. Tökéletes erre a tükör, ahol tudatosíthatod magadban a normál viselkedési mintáidat, majd kiélezett helyzetben a begyakorolt elemeket ismételheted.

Forrás: howcast.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...