2020.01.19. 11:50:39 8032 267

Hogyan csináld? Lakberendezés egy elismert belsőépítész tanácsai alapján
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emma Sims-Hilditch neve előttünk nem cseng ismerősen, pedig a hölgyet méltán választották be a 100 legjobb belsőépítész közé. Emma tanácsai azért is megszívlelendők, mert mindenki saját ízléséhez és pénztárcájához tudja azokat szabni.

Régi és új, modern és klasszikus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Régi és új, modern és klasszikus

A szakértő sokszor keres inspirációt a környezetéből, vallja az „úgy bent, mint kint” elvet. Legfőbb tanácsa mindenki számára az, hogy mindig tartsuk nyitva a szemünket – bármerre is járunk a világban, és ne legyünk rest rengeteg fényképet készíteni a nekünk tetsző dolgokról. További tippjei is emelik otthonunk fényét:

1. Legyen nyugtató, de ne hűvös!

Habár sok embernek tetszenek a fényes, csillogó tárgyak, a saját otthonunkban inkább elkerüljük ezeket. A pihentető otthonnak, ennek ellenére, nem kellene unalmasnak lennie. Ha például a színkerékről a kéket választjuk, akkor meleg hatású világoskéket és szürkéskéket ajánlott előtérbe helyezni, ami kifejezetten jól mutat a sötétebb színű (fából készült) bútorok mellett.

2. Rend a lelke mindenek!

Hiába a makulátlan tisztaság, amennyiben a mindennapi tárgyaink miatt rendezetlennek hat egy helyiség. Tervezzük meg okosan bútorainkat, és rejtsük el a zavaró kábeleket a ritkábban használt elektromos készülékekkel egyetemben.

3. Elég fényt, de ne túl sokat!

A helyiség funkciójának függvényében érdemes többféle fényforrást is alkalmazni: mennyezeti lámpák, fali és asztali lámpák ezrei várják, hogy rendeltetési helyükre kerüljenek. A rossz megvilágítás valóban rontja a hangulatot.

4. Kell kép a falra, és könyv a polcra!

A jól megválasztott művészeti alkotás segít átemelni személyiségünkből egy keveset a szoba miliőjébe. Készítsünk kollázsokat a nekünk tetsző nyomatokból, olajfestményekből, fotókból és akvarellekből. A magas belmagasságú helyiségek esetében a kép nyugodtan kerülhet az ajtókeret fölé is.

A könyvek, mint díszítő elemek nívós szállodákban is megjelennek. A kanapé melletti kisasztalon hagyva is rendkívül erősen sugároznak lényünkből.

5. Vegyítsük a régit és az újat!

Az antik tárgyak mélységet adnak a szobának, ezért ne féljünk kortárs bútorok közé keverni ezeket. Míg a régi stílust leginkább a barna, addig a modern hatást a tojáshéj és a fehér színek jelenítik meg leginkább.

+1. Inspirálódjunk a látképből!

Csodás lila virágokat látni az ablakból? Nosza, csempésszünk bele a berendezésbe ehhez hasonló színűt is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...