2018.06.05. 11:10:54 9396 238

Hogy csupa öröm legyen a kert: kártevők elleni védekezés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kertünk van, kártevőink is vannak. Ezt elkerülni sajnos szinte sosem lehet, maximum enyhíteni tudjuk a kárt, illetőleg megelőzni a különböző élőlények kárt okozó tevékenységét. A kerti munka alapvető eleme a tavaszi szezonkezdet előtti lemosó permetezés, e nélkül szinte el sem érdemes indítani a kerti munkálatokat. No de mi a teendő akkor, ha a különböző kártevők jelen vannak és gengszterkednek a növényeinkkel.

Krumplibogár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplibogár

Krumplibogár

Ez az első nézésre kis cuki, csíkos hátú bandita valójában elképesztő károkat tud okozni a konyhakertben, elsősorban a burgonya vetemény környékén. Innen is kapta közkeletű nevét. De nincs tőle biztonságban a paradicsom, a padlizsán sem, de tény, hogy tápnövénye leginkább a burgonya. Védekezni ellene biológiai permetezőszerrel érdemes, mégpedig akkor, amikor a peték jelentős része kikelt. A fiatal lárvák ellen hatékony ugyanis leginkább a szer, amit az első permetezés után egy héttel, 10 nappal megismételhetünk.

Amerikai lepkekabóca

Magyarországon nem őshonos, alig 15 éve jelen lévő kártevőről van szó, amit sajnos nagyon könnyen felismerhetünk fehér, vattapamacs szerű, viaszos telepeiről, amiket a levelek fonákján, rügyeken, fiatal hajtásokon fedezhetünk fel. Leghatékonyabb védekezés ellenük a fehér viaszváladékos hajtások, levelek, ágvégek egyszerű eltávolítása és azok megsemmisítése. Permetezésre a kora nyári időszak javasolt, amikor a még frissen kikelt állatok testét nem borítja viaszos bevonat, ilyenkor teljes a permetező szer hatékonysága.

Meztelencsiga

Vonatkoztassunk el attól, hogy mennyire ronda állat a meztelencsiga, mert ugye minden nézőpont kérdése. Viszont azt nem lehet sajnos eltagadni, hogy bizony káros, nagyon sok bosszúságot tud okozni az egyszeri hobbikertésznek, főleg, ha tömegével jelenik meg féltve őrzött kiskertjében. Rengeteg praktika is ismert éppen ezért a csigatámadások visszaszorítása érdekében, a legegyszerűbb megoldások egyike például az, ha az ágyások köré fizikai akadályként fűrészport terítünk ki. A másik szintén kézenfekvő lépés, ha egyszerűen begyűjtjük őket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...