2016.04.03. 19:35:18 10382 309

Hirtelen meleg, majd gyors lehűlés vár ránk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban a sok napsütés mellett egyre melegszik az idő, több helyen 25 Celsius-foknál is melegebb lehet, a hét második felében viszont hidegfront érkezik: esőre, lehűlésre és erős szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn sok napsütésre és száraz időre lehet számítani, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. A Dunántúl nagy részén viszont megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-12 fok között várható, a szelesebb dunántúli területeken lesz enyhébb az idő. A Nyírségben, illetve az Északi-középhegység völgyeiben ugyanakkor gyenge talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul.

Kedden is napos, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz, de néhol megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 7-12, napközben 22-26 fok lehet.

Szerdán legfeljebb néhol északon lehet záporeső, az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél is, de továbbra is napsütés lesz a jellemző. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Csütörtökön a legtöbb helyen még hosszabb időre kisüt a nap, ám délutántól szórványosan záporra, néhol zivatarra és erős szélre is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 22-27 fok között valószínű.

Pénteken már többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. A Dunántúlon a szél erős, néhol viharos lesz, keleten legfeljebb helyenként erősödik meg a légmozgás. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Nappal 14-26 fokig melegszik a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon pedig a melegebb.

Szombaton is többnyire erősen felhős lesz az ég, estefelé vékonyodik helyenként a felhőzet. Többfelé várható eső, záporeső, sokfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 6-12 fok között valószínű, a Tiszántúlon néhol még enyhébb lesz az idő. A nappali maximumok többnyire 11-17 fok között alakulnak, nyugaton hűvösebb, északkeleten még kissé melegebb is lehet.

Vasárnap legfeljebb néhol lehet zápor, de továbbra is erős, északnyugaton helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 13-17 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...