2014.06.14. 18:00:00 6800 16

Hatnak-e az afrodiziákumok?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

8 óra munka, 3-4 óra erőteljes szellemi, testi és idegi tréning a gyerekekkel, majd ágyba ájulás. Holnap ugyanez. Mikor és hogyan kerítenek a modern párok időt a szexre, és hogyan korbácsolják fel a szunnyadó vágyat? Valószínűleg mindenkinek megvan a bevált taktikája, és lehet, hogy sokan kipróbáltak olyan szereket is, amelyek állítólag afrodiziákumként hatnak... Ezek csak placebo hatással vannak az emberre, vagy valóban segíthetnek?

Szexi csaj, fehérneműben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szexi csaj, fehérneműben

Az afrodiziákumként számon tartott élelmiszerekről, mint például az avokádó, a csokoládé vagy a ginzeng, tudományosan nem bizonyították be vágykeltő vagy vágyfokozó hatásukat. Erejük többnyire a hozzájuk kapcsolódó mítoszokban és a hitben rejlik. Léteznek olyan hiedelmek is, hogy állatok nemi szervéből készült dolgok potencianövelők lehetnek. No comment. De ha valaki mélyen hisz benne, a placebo hatás biztos érvényesül, legalábbis az ő érdekükben mi nagyon reméljük! :)

Az egészség a legfőbb afrodiziákum

Itt a pont! Az egészséges étkezés, a testmozgás és a betegségmegelőzés mindenképpen jó hatással van a szexuális életre. Főként a sportolással tehetünk sokat a jó szexért, hiszen a vérkeringés serkentésével a jó kondíción és a vonzó alakon kívül, mindenképpen számolhatunk az egyéb pozitív “mellékhatásokkal” is. Aki rendszeresen sportol, az elegendő figyelmet fordít a testére, így valószínűleg elégedett is vele, ergo szívesen űz mindenféle testgyakorlatot. :)

Az egészségesen étkező sportembereknek is szükségük lehet azonban néha egy kis ösztönzésre. Ekkor jól jöhetnek a különböző praktikák. Ha egy átlagos szerelmes éjszakánál többet szeretnénk, egy-két élelmiszer és ital valóban vágykeltőként hathat.

Ilyen például a bor

Főként a vörösbor, de kis mennyiségben bármely alkoholos ital. A kulcsszó a kis mennyiség, mivel a túl sok alkohollal éppen az ellenkező hatást érhetjük el, és akár rosszul lét vagy egy nagy alvás is lehet a nagy szexből.

Azt se feledd, hogy minden agyban kezdődik el

Ha a napi gondokat, a munkahelyi stresszt nem tudod kikapcsolni, ne is álmodj vad éjszakáról. (Nem akarásnak nyögés a vége, de ez sajnos nem a kéjmámorban úszó fajta lesz, ha minden agysejted tiltakozik ellene...) Lehet, hogy nem álmaid előjátéka ez, de szánjatok egy kis időt a problémák megbeszélésére. Amikor rendben a lélek és az agy, utána jöhet a test. Persze nem minden esetben szükséges ilyen messziről nekifutni, de néha nem árt törekedni a tökéletességre.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Érzelmi intelligencia megnyilvánulások a mindennapokban

Az érzelmi intelligencia mibenléte évek óta a figyelem középpontjában van. A populáris kultúrában számos podcast, könyv – köztük néhány bestseller – és beszélgetés témája volt ez a viszonylag újszerű, nagy sikert arató fogalom. A szakemberek meglátása szerint az intelligencia ezen típusa mind a magánéletben, mind pedig a szakmai szférában rendkívül fontos.

Írd felül a negatív gondolati mintákat

A gondolati mintáink nagymértékben befolyásolják a viselkedésünket, az érzelmeinket és a mentális egészségünket egyaránt. A legtöbb ilyen minta szinte automatikusan működik a mindennapjainkban, és amennyiben nem értjük meg, illetve nem vesszük át az irányítást, úgy erőteljesen éreztetik káros jelenlétüket életünk minden területén.

Impulzív vagy? Így kezeld az indulataidat

Még az alapvetően szelíd természetű, türelmes emberek is kerülhetnek néha olyan helyzetbe, ahol hevesen, lobbanékonyan, hirtelen, megfontolás nélkül nyilvánulnak meg. Ezek után az ösztönös, kontrollálatlan fellépéseink után szoktunk a fejükhöz kapni, és azon rágódni, hogy miért mondtuk, vagy tettük azt a bizonyos dolgot? És végig kell hallgatnunk azt a belső monológot, mely arra int bennünket, hogy legközelebb legyünk sokkal óvatosabbak, tudatosabbak és megfontoltabbak, hiszen az impulzivitás jobbára csak nem kívánatos eredményekkel jár együtt.