2014.10.05. 12:30:00 4683 27

Határ a csillagos ég: így keresnek a sztárok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hatalmas különbség van a sztárgázsik között, bár valószínűleg egyikük sem nyomorog. A Hollywood Reporter magazin egy kis kutatást végzett hogy mennyi az annyi: a színészektől a rendezőkön keresztül végignézzük, ki mennyit keres.

Sorra vettük, mennyit keresnek Hollywoodban (kép: 123rf.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorra vettük, mennyit keresnek Hollywoodban (kép: 123rf.com)

Színészek

Hollywood frontvonalában állnak a színészek, akik sokszor a puszta nevükkel el tudnak adni egy filmet. Nem meglepő tehát, hogy itt vannak a legnagyobb különbségek is a fizetések terén. A skála egyik végén Robert Downey Jr. áll, aki a maga 75 millió dolláros (durván 18 milliárd forintos) idei keresetével magasan veri a mezőnyt. Ebben a tisztességes summában a filmek utáni bevételek mellett a HTC reklámarcának kijáró 12 millió dollár is benne van.

Az élmezőny után viszont egy hatalmas ugrás következik, ugyanis a másodhegedűsök fizetése jócskán elmarad a legnagyobb nevekétől. Míg Leonardo DiCaprio A Wall street farkasáért mintegy 25 millió dollárt vihetett haza, a mellékszerepben játszó Jonah Hillnek mindössze 60 ezerrel kellett beérnie, igaz, az ő karrierjének a Martin Scorsesevel folytatott közös munka feltehetően többet jelentett minden pénznél.

Az elmúlt évben a legjobban kereső színésznőnek Jennifer Lawrence bizonyult, akinek az Éhezők viadala franchise nemcsak a karrierjét járatta csúcsra, de a bankszámláját is. Igaz, az első részért még csak 500 ezer dollárt kapott, a folytatás viszont már 10 milliót hozott neki a konyhára.

Ezek a számok természetesen a Hollywoodban tevékenykedő színészek töredékére igazak, a legtöbben - mint a nagy áttörésre váró pincérlányok tömegei - csak 1000 dollár körüli összeget tudnak színészkedésből összeszedni évente. Talán érdekes megemlíteni, hogy egy átlagos pornószínész 120 ezer dollár körül keres, és valószínűleg elborzadna, ha hallaná, hogy Crystal, a majom, az egyik legjobban fizetett állatszínész juttatása csupán pár ezerrel marad el az övétől, ráadásul nyilvánvaló okokból még a leghíresebb felnőttfilmesek sem számíthatnak mesés reklámbevételekre.

Rendezők

Akárcsak a színészeknél, a rendezőknél is megszűnt a középmezőny - vagy egy modern kori mesterről van szó, ennek megfelelő honoráriummal, vagy rendezőnk kénytelen lesz beérni jóval kevesebbel is. Míg régebben 3-4 millió dollárt is kiosztottak egy-egy rendezőnek filmenként csak azért, hogy "lezavarja" a forgatást, ma már, ha valaki nem tartozik az élvonalba, akkor csak 1 millió körüli összegre számíthat; a Ridley Scott-kaliberű rendezők viszont akár 10 milliót is kaphatnak egy filmért.

A kivételesen fontos filmek esetében ez a szám megnőhet - Christopher Nolan például már legalább 20 millió dollárt keresett a Magyarországon novemberben debütáló Csillagok közöttel.

A nagy főnök

Az A listás színészeken kívül stúdiófőnökként lehet még igazán nagy pénzt szakítani Hollywoodban. Egy átlagos stúdióvezér 5 milliós fizetéssel kezd, amelyet különböző bónuszokkal könnyen megtriplázhat. Bár már ez sem megvetendő összeg, 2013-ban a 12 legjobban kereső fejes mind 20 millió dollár fölött keresett, az élen Leslie Moonvesszel, a CBS vezérével, aki potom 67 millió dollár boldog tulajdonosaként zárhatta az évet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

Ünnepi mozizás – 4+1 filmes alkotás az 1848-as szabadságharcról

Végre, végre, végre, itt a tavasz és az év első hosszú hétvégéje, úgyhogy jöhet a pihenés, a feltöltődés, a semmitevés ideje. Ha az idő jó, akkor irány a szabad levegő, a közeli park, a kirándulás. Vagy ha ehhez éppen nincs kedvetek, akkor huppanjatok le a kanapéra, és nézzetek meg egy jó filmet.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.