2014.10.05. 12:30:00 4716 27

Határ a csillagos ég: így keresnek a sztárok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hatalmas különbség van a sztárgázsik között, bár valószínűleg egyikük sem nyomorog. A Hollywood Reporter magazin egy kis kutatást végzett hogy mennyi az annyi: a színészektől a rendezőkön keresztül végignézzük, ki mennyit keres.

Sorra vettük, mennyit keresnek Hollywoodban (kép: 123rf.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorra vettük, mennyit keresnek Hollywoodban (kép: 123rf.com)

Színészek

Hollywood frontvonalában állnak a színészek, akik sokszor a puszta nevükkel el tudnak adni egy filmet. Nem meglepő tehát, hogy itt vannak a legnagyobb különbségek is a fizetések terén. A skála egyik végén Robert Downey Jr. áll, aki a maga 75 millió dolláros (durván 18 milliárd forintos) idei keresetével magasan veri a mezőnyt. Ebben a tisztességes summában a filmek utáni bevételek mellett a HTC reklámarcának kijáró 12 millió dollár is benne van.

Az élmezőny után viszont egy hatalmas ugrás következik, ugyanis a másodhegedűsök fizetése jócskán elmarad a legnagyobb nevekétől. Míg Leonardo DiCaprio A Wall street farkasáért mintegy 25 millió dollárt vihetett haza, a mellékszerepben játszó Jonah Hillnek mindössze 60 ezerrel kellett beérnie, igaz, az ő karrierjének a Martin Scorsesevel folytatott közös munka feltehetően többet jelentett minden pénznél.

Az elmúlt évben a legjobban kereső színésznőnek Jennifer Lawrence bizonyult, akinek az Éhezők viadala franchise nemcsak a karrierjét járatta csúcsra, de a bankszámláját is. Igaz, az első részért még csak 500 ezer dollárt kapott, a folytatás viszont már 10 milliót hozott neki a konyhára.

Ezek a számok természetesen a Hollywoodban tevékenykedő színészek töredékére igazak, a legtöbben - mint a nagy áttörésre váró pincérlányok tömegei - csak 1000 dollár körüli összeget tudnak színészkedésből összeszedni évente. Talán érdekes megemlíteni, hogy egy átlagos pornószínész 120 ezer dollár körül keres, és valószínűleg elborzadna, ha hallaná, hogy Crystal, a majom, az egyik legjobban fizetett állatszínész juttatása csupán pár ezerrel marad el az övétől, ráadásul nyilvánvaló okokból még a leghíresebb felnőttfilmesek sem számíthatnak mesés reklámbevételekre.

Rendezők

Akárcsak a színészeknél, a rendezőknél is megszűnt a középmezőny - vagy egy modern kori mesterről van szó, ennek megfelelő honoráriummal, vagy rendezőnk kénytelen lesz beérni jóval kevesebbel is. Míg régebben 3-4 millió dollárt is kiosztottak egy-egy rendezőnek filmenként csak azért, hogy "lezavarja" a forgatást, ma már, ha valaki nem tartozik az élvonalba, akkor csak 1 millió körüli összegre számíthat; a Ridley Scott-kaliberű rendezők viszont akár 10 milliót is kaphatnak egy filmért.

A kivételesen fontos filmek esetében ez a szám megnőhet - Christopher Nolan például már legalább 20 millió dollárt keresett a Magyarországon novemberben debütáló Csillagok közöttel.

A nagy főnök

Az A listás színészeken kívül stúdiófőnökként lehet még igazán nagy pénzt szakítani Hollywoodban. Egy átlagos stúdióvezér 5 milliós fizetéssel kezd, amelyet különböző bónuszokkal könnyen megtriplázhat. Bár már ez sem megvetendő összeg, 2013-ban a 12 legjobban kereső fejes mind 20 millió dollár fölött keresett, az élen Leslie Moonvesszel, a CBS vezérével, aki potom 67 millió dollár boldog tulajdonosaként zárhatta az évet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.