2017.07.10. 11:11:24 13758 309

Ha „szemet szúrna”… - Tipp, ha rovar vagy szempilla ment a szemedbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így nyáron, ha nincs éppen gatyarohasztó meleg, imádunk a szabadban sétálni, kerékpározni, az udvaron tölteni a szabadidőnket. Üröm az örömben az a bosszantó jelenség, amikor is összeütközünk egy éppen arra közlekedő rovarral, ami aztán a szemünkben landol. Akkor aztán szúr, bök, mi meg csak szenvedünk.

Rovar a szemben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rovar a szemben

Ha út közben, vagyis nem otthonunk, vagyis inkább a konyha közelében ér minket ez a szerencsétlenség, akkor a jól bevált sűrű pislogásos módszerrel próbáljuk kikergetni a betolakodót a szemünkből, majd egy tiszta papírzsebkendővel távolítsuk el a piszkot. A befordult szempillánál hasonlóan járjunk el, ha messze vagyunk az otthonunktól.

De ha otthon tartózkodunk…

… és még mondjuk, főznénk is aznap, de legalábbis a közeljövőben szükségünk lenne egy kis hagymára, akkor nyert ügyünk van. A szemtelen rovar vagy a befordult szempilla esetén csak pucoljunk meg egy hagymát, majd vágjuk fel apró kockákra. Közben pedig lélegezzünk mélyeket, hogy a zöldség illóolajai megindítsák könnycsatornáinkat. A kicsorduló könnycseppek aztán szépen kimossák a nem odavaló dolgokat a szemünkből! Ha éppen nincs szükségünk a hagymakockákra, akkor vágjunk félbe egy hagymát, és tartsuk az arcunk előtt, amíg el nem kezdünk könnyezni. Hasonló hatást érhetünk el, mint a fent írt aprítós módszerrel!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.