2017.07.10. 11:11:24 13916 309

Ha „szemet szúrna”… - Tipp, ha rovar vagy szempilla ment a szemedbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így nyáron, ha nincs éppen gatyarohasztó meleg, imádunk a szabadban sétálni, kerékpározni, az udvaron tölteni a szabadidőnket. Üröm az örömben az a bosszantó jelenség, amikor is összeütközünk egy éppen arra közlekedő rovarral, ami aztán a szemünkben landol. Akkor aztán szúr, bök, mi meg csak szenvedünk.

Rovar a szemben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rovar a szemben

Ha út közben, vagyis nem otthonunk, vagyis inkább a konyha közelében ér minket ez a szerencsétlenség, akkor a jól bevált sűrű pislogásos módszerrel próbáljuk kikergetni a betolakodót a szemünkből, majd egy tiszta papírzsebkendővel távolítsuk el a piszkot. A befordult szempillánál hasonlóan járjunk el, ha messze vagyunk az otthonunktól.

De ha otthon tartózkodunk…

… és még mondjuk, főznénk is aznap, de legalábbis a közeljövőben szükségünk lenne egy kis hagymára, akkor nyert ügyünk van. A szemtelen rovar vagy a befordult szempilla esetén csak pucoljunk meg egy hagymát, majd vágjuk fel apró kockákra. Közben pedig lélegezzünk mélyeket, hogy a zöldség illóolajai megindítsák könnycsatornáinkat. A kicsorduló könnycseppek aztán szépen kimossák a nem odavaló dolgokat a szemünkből! Ha éppen nincs szükségünk a hagymakockákra, akkor vágjunk félbe egy hagymát, és tartsuk az arcunk előtt, amíg el nem kezdünk könnyezni. Hasonló hatást érhetünk el, mint a fent írt aprítós módszerrel!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...