2015.02.28. 13:58:58 9805 244

Ha kicsi a szobád, toldd meg egy trükkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian világos konyháról, a napsugarak által megvilágított nappaliról, nagy fürdőszobáról és tágas hálószobáról ábrándozunk, melyben minden elfér és melynek dísze egy óriási, pihe-puha franciaágy. Sajnos, az álmok nem mindig teljesülnek, vagy csak részben válnak valóra-a nagy nappali ára lehet a kicsi háló. De néhány apró trükkel javíthatsz az arányokon!

Hálószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hálószoba

Ha szeretnéd, hogy aprócska hálószobád maga legyen a pihenés oázisa, most figyelj!

1. Nincs mese, szelektálni kell!

Először is nem árt átválogatni a holmijaidat, mi az, ami már csak felesleges kacat és mi az, aminek hasznát veszed. Legyen ez az első lépés!

2. Figyelj az ágyad méretére!

A bevezetőben említett óriási ágy tényleg nagyon jó lenne, de egy kicsi hálóban ez szinte lehetetlenség. Be kell érned egy 1,40 x 2,00, maximum 1,60 x 2,00 méteressel. Ideális lehet egy kihúzható kanapé is, aminek előnye, hogy napközben több a hely a szobában, este és reggeli viszont mehet az „összerakósdi”.

3. Nemcsak háló, tároló is?

Kis hely esetén így kell megoldani. Ilyenkor jöhetnek jól a kisebb vagy nagyobb méretű fonott kosarak. De igazi kincs tud lenni egy mindent elnyelő ágyneműtartó is.

4. Tényleg a méret a lényeg

Méghozzá a bútorok nagyságára vonatkozóan. Kis szoba esetén az alacsonyabb bútorok mellett tedd le a voksod, a szinte óriásnak ható és zsúfoltságot keltő szekrények helyett válassz inkább (2 vagy több) komódot.

5. Bánj jól a színekkel!

Hiába szép, ha nyomasztó! Forgolódás helyett pihentető alvásra vágysz, válassz inkább világos színeket a falakra, mint a sárga, világoskék, tojáshéj. A sötét színek ugyanis még inkább összenyomják a teret. És ha jót akarsz, fesd egyszínűre a falakat.

6. A világítás sem mindegy

Egy jól elhelyezett falilámpa akár 30%-kal is növelheti a teret. A mennyezeten lévő lámpa a szobát még kisebbnek mutatja.

7. Tükör? Csak bátran!

A hálószobai tükör nem csak azért jó, hogy állandóan ellenőrizd, hogy nézel ki, hanem világosabbnak és nagyobbnak mutatja a teret.

8. Kiegészítők? Csak óvatosan!

Kiegészítők esetében a „kevesebb néha több” elv legyen a mérvadó. Egy-egy jól eltalált darab otthonosabbá teheti a kis szobát is, a sok inkább zsúfolttá. Itt is törekedj az „egyszínűségre”!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.