2019.07.10. 17:39:04 8821 273

Ha foltos a kanapé... – kanapé mentés profi szinten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó kanapé nem kétfilléres mulatság, ráadásul többnyire központi helyet foglal el egy nappaliban. Már méretéből adódóan is felhívja magára a figyelmet. Ám ahol gyerek van, kutya, cica, vagy egyszerűen csak aktív használat – ott sajnos előbb utóbb kerülnek az ágyra foltok is. Szóval nézzük, mit tehetünk, ha nem akarunk új kanapét venni minden egyes pecsétnél!

Kanapé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kanapé

Alapos tisztítás

Minden kanapétisztítást egy alapos porszívózással előzzünk meg. Ez azért fontos, mert ha a poros kárpitot összevizezzük, azzal nem teszünk jót, sőt, új foltok tűnhetnek elő az anyagon. Ezt követően készítsünk tisztító oldatot: 2 liter meleg víz, egy citrom leve és 2 evőkanál sütőpor keverékéből. Mikroszálas kendőt áztassunk bele, és már kezdhetjük is a makacs foltok felszámolását. A citromlének és a sütőpornak köszönhetően az atkáktól is megszabadulhatunk és fertőtlenítünk is egyszerre. Szintén ütős kombináció az ultrapor, ecet és sebbenzin keveréke. Simogasd át a tisztítószerbe mártott szivaccsal az ülőgarnitúrát és hagyd hatni a kémiát kb. 20 percig. Töröld át tiszta, nedves ruhával, így távolítsd el róla a takarító keverék maradékát és hagyd megszáradni. Száradás után egy alapos porszívózás és „hol volt, hol nem volt” a folt. A bőr ülőgarnitúra természetesen egészen másfajta törődést igényel. A nedves törlőkendő itt nagyon jó barátunk és az acetonmentes körömlakk lemosó is segít a makacsabb szennyeződések eltűntetésében. Fontos! A tisztító keverékeket minden esetben a kanapéd kevésbé látható részén próbáld ki először. A tesztet teljes hatóidővel végezd, eltávolítással együtt, ugyanis a színtartása minden textilnek más lehet!

Mikor már kevés a takarítás

Egy kényelmes kanapé, ami éppen jól passzol a miliőbe is, nagy kincs. Ha kárpit menthetetlen, akkor mentsük, ami menthető! A kárpitos tűzőgép nem egy nagy beruházás, ám nagy segítségünkre lesz. Rajzoljuk fel a bútor pontos méreteit, és nézzük meg milyen darabokból fog állni az új kárpit. Ráhagyással vásároljunk szivacsot és szövetet is, inkább valamivel több legyen, mint kevesebb. Egy éles sniccerre is szükség lesz, ezzel vághatjuk megfelelő méretű darabokra a szövetet és már indulhat is az újra kárpitozás. A vásárláskor tartsd szem előtt, hogy a minta is szépen mutasson. Bonyolultabb daraboknál bízd profikra a kárpitozást, ez sem véletlenül egy szakma – egyszerűbbeknél azért próbálkozhatsz te magad is.

Tessék mondani, huzat van?

Kárpitozás méretű nyűgöt nem akarsz bevállalni, esetleg anyagilag sem gondoltál ekkorát, akkor megoldás lehet a tízezres nagyságrend körül beszerezhető kanapéhuzat. Számos mintával kapható, típus szerint illeszkedő rugalmas huzatok, melyeket a kanapé réseiben szivacs hengerrel rögzítve egészen pompás hatást érhetsz el. Kimondott előnye, hogy még mosni is igen könnyen tudod, hiszen csak leveszed, bedobod a mosógépbe és utána ismét egy „új”, tiszta kanapén élvezheti a család a szabadidejét. Nem csak foltok esetén, de akkor is hasznos, ha stílus váltást szeretnél a nappaliban, vagy egy új berendezésbe nem illeszkedik jól a régi bútordarab színe.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.