2016.10.14. 10:13:29 9892 250

Fontos üzenete van a No Bra Day-nek, azaz a melltartó mentes napnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Október nemcsak a látás hónapja, hanem nemzetközi szinten a mellrákra is ebben az időszakban próbálják felhívni a figyelmet, és több rendezvényt valamint megmozdulást is szerveznek. Ilyen a No Bra Day is, az az a melltartómentes nap, amikor arra buzdítanak minden hölgyet, hogy bátran vegyék le a melltartójukat!

Melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melltartó

Bár elsőre ez lehet, hogy szexistának hangzik maga a felhívás, az üzenet lényege sokkal inkább az lenne, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen ha rendszeresen elvégeztetnék a hölgyek, sokkal hatékonyabban megelőzhetnék az egyik leggyakoribb rákfajta kialakulását (nők körében a leggyakoribb).

A No Bra Day-t hagyományosan október 13-án szokták megtartani, amit szorosan követ a Big Pink nap, amikor arra ösztönzik a hölgyeket, hogy viseljenek rózsaszínt, ami az emlőrák elleni küzdelem szimbolikus színévé vált, - általában egy rózsaszín szalag formájában viselik. Tehát ha azzal találkoznál, hogy elöntik az internetet a melltartó nélküli fotók, illetve, ha látod a #nobraday hash taget, az ezért van – jó esetben nem öncélú magamutogatásról van szó.

Cikkajánló: 7 dolog, amit még Te sem tudtál a melledről

Forrás: awarenessdays.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...