2015.04.03. 17:00:00 7183 179

Felszámolták Kína legnagyobb online szerencsejáték-hálózatát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Online szerencsejáték-szervezők százaira csapott le a rendőrség Dél-Kínában, a hálózatban érintettek bankaszámláin 330 millió jüant, vagyis 14,7 milliárd forintnak megfelelő összeget zároltattak - számolt be a kínai média. Méretét tekintve ez volt a Kínai Népköztársaság eddigi legnagyobb ilyen jellegű szervezett bűncselekménye.

Online játékfüggőség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online játékfüggőség

A Kuangtung tartományi rendőrség csaknem 1100 embert állított elő, közülük 570-en vannak őrizetben. Tizenöten buktak le olyanok, akiket a szerencsejáték-platformok kialakításával és működtetésével gyanúsítottak, és több mint ezren voltak, akik ezeket a platformokat vállalkozóként bérbe adták. Utóbbiak hatszintű piramisrendszert építettek fel, amelynek tetején a bérbeadók, legalján pedig a fogadók helyezkedtek el.

A belépésre, illetve tagságra alapozott rendszerben működtetett weboldalakon fogadók százezrei tippelték meg a különböző kínai állami lottóhúzások eredményét - számolt be a kiberrendőrség feje, Jü Can-hszian. 125 weboldalon körülbelül 400 ezer ember lottózott rendszeresen, és a fogadások összege havonta elérte a 400 milliárd jüant (17 885 milliárd forint). A játékosok csak tavaly decemberben 9 milliárd jüanos (402,3 milliárd forint) veszteséget könyvelhettek el.

A hálózat két legfőbb vezetője Santou városból származik, és kezdetben körülbelül 200 szerencsejátékokkal kapcsolatos weboldalt nyitott, többnyire thaiföldi szervereken. Ezeket azután kiadták havi 70 ezer és 100 ezer jüan (3,1 millió - 4,5 millió forint) közötti összegekért.

A szerencsejátékban forgó pénz nagyobb részét nem tudták zárolni, mivel a tranzakciókat készpénzben vagy illegális magánbankokon keresztül bonyolították.

A leleplezésben a kínai hatóságok segítséget kaptak thaiföldi és tajvani kollégáiktól. Hét rendszergazdát például Thaiföldön fogtak el.

Kínában 1949 óta tiltott a szerencsejáték, s a Kínai Népköztársaság kikiáltása óta ez volt a legnagyobb illegális online lottórendszerű fogadórendszer, amelyet lelepleztek - közölte a Közbiztonsági Minisztérium.

Arról is beszámoltak, hogy az elmúlt években Kuangtungban több súlyos következménye volt a földalatti szerencsejátéknak; sokakat például erőszakkal kényszerítettek tartozásuk megfizetésére, az eladósodottak közül mások az öngyilkosságba menekültek.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?