2020.09.08. 13:47:09 6432 202

Fehéroroszország a törvénytelenség állapota felé sodródhat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fennáll a veszélye annak, hogy Fehéroroszország a törvénytelenség állapota felé sodródik, illetve politikai üldözések helyszínévé válik - jelentette ki Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára kedden.

Fehérorosz zászló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehérorosz zászló

Buric közleményében komoly aggodalmát fejezte ki a fehérorosz ellenzéki koordinációs tanács, valamint civil szervezetek képviselőinek zaklatása és őrizetbe vétele miatt, mert ez - szavai szerint - jelentős fenyegetést jelent az emberi jogok fehéroroszországi tiszteletben tartására. Leszögezte: a polgárok tömeges megfélemlítése elfogadhatatlan, az amúgy is nehéz helyzet súlyosbodásának kockázatát hordozza magában, valamint előre nem látható következményekkel járhat.

"Az Európa Tanács nevében arra szólítom fel Fehéroroszország vezetését, hogy hagyjon fel a törvénytelen elnyomásnak számító intézkedésekkel. Kezdjen nyílt párbeszédet a civil társadalommal a szükséges reformok előkészítése és végrehajtása céljából" - fogalmazott.

Az Európa Tanács és szakértői bizottságai továbbra is készen állnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek az illetékes hatóságokkal a szükséges reformfolyamatok támogatása érdekében - tette hozzá Buric.

Fehéroroszországban az augusztus 9-én tartott elnökválasztás óta rendszeresek a hatodszor is hatalomra került Aljakszandr Lukasenka államfő elleni tömegtüntetések, amelyeket a hatóságok kezdetben könyörtelen brutalitással igyekeztek megfékezni. Több tiltakozó meghalt, sokan kínzásokról számoltak be a fogva tartás során, és vannak, akik azóta sem kerültek elő, hogy őrizetbe vették őket.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...