2021.01.02. 16:21:53 10123 259

Fagyasztva szárítás? Ismerd meg nagyanyáink trükkjét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is szükségem a szárítógépre: drága, sok energiát fogyaszt… Na jó! Az igazi gond vele az, hogy nem tudom hová tenni. Viszont a ruhákat a szobákban szárítani nagyon egészségtelen, így folyton keresem a megoldást a téli ruhaszárítás kérdésére.

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

Gyermekként furcsának találtam, hogy nagymamám még télen a legnagyobb hidegben is kiteregette a paplant és a frissen mosott ruhákat a szárítókötélre. Magyarázta, miért teszi, de bizony nem emlékeztem már rá pontosan. Annyi biztos, hogy célszerűségről beszélt, mert valamelyik csinos blúza kellett neki gyorsan a másnapi istentiszteletre.

Aztán nemrégiben olvastam, hogy nem maga a levegő hőfoka játszik oly nagy szerepet a száradási folyamatoknál; ennél jóval fontosabb, hogy a páratartalom mekkora! Szóval van ráció abban, hogy a száraz hideg levegő - mivel alacsony páratartalmú - segít gyorsabban megszárítani még a legvastagabb anyagból készült ruháinkat is. A fagyás/fagyasztás során a nedvesség szublimálódik, ez a jelenség pedig halmazállapot változással jár: A vízből gáz lesz!

Mi hogyan tudjuk kifagyasztani a ruháinkból a vizet, ha sem udvar, sem egy picike kis terasz sincs a láthatáron?

A válasz mi sem egyszerűbb! Fagyasztója mindenkinek van. :)

A teendőnk annyi, hogy zacskózzuk be a szárítandó ruhát, és tegyük be a fagyasztóba. Kis idő múltán, amikor kivesszük, érezni fogjuk, hogy kevésbé nedves! Ez után már csak annyi a dolgunk, hogy gyorsan vasaljuk is ki.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...