2014.10.28. 10:52:36 3497 21

Ezért utazott Szijjártó Kínába: nyit a Bank of China
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarországról fogja igazgatni a régió intézményeit a Bank of China (BoC), amely az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank. Még az idén megnyílik a központ, amelyről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozott Pekingben az MTI-nek.

A China News Service által közreadott képen Vang Ji kínai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Pekingben 2014. október 28-án. MTI Fotó: China News Service / Hou Jü - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A China News Service által közreadott képen Vang Ji kínai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Pekingben 2014. október 28-án. MTI Fotó: China News Service / Hou Jü

„A mai megállapodás azt jelenti, hogy a BoC, Magyarországról fogja szervezni térségi működését. Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek” – állapította meg a tárcavezető.

Tien Kuo-li, a BoC elnöke kifejtette, hogy a bank a jüan nemzetközi használatának növelésére törekszik. A jüan immár a második legnagyobb kereskedelem-finanszírozó pénzeszközzé vált a világkereskedelemben – erősítette meg az elnök.

Szijjártó Péter a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottságot is felkereste, amelynek vezetőivel a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről tárgyalt. A miniszter elmondta, hogy a Kína és a 16 közép- és kelet-európai ország idén Belgrádban megrendezendő csúcsértekezletére újabb megállapodást készítenek elő, amely magyar-kínai-szerb kormányközi megállapodásként újabb fázisába juttatja a vasúti projekt előkészítését.

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn népes közönség előtt előadást tartott a Kínai Társadalomtudományi Akadémián, ahol az Európai Unió előtt álló kihívásokról és arról beszélt, hogy véleménye szerint mire van szüksége Európának ahhoz, hogy erős maradhasson. Úgy fogalmazott, „Európának vissza kell adnia a munka és a család megbecsülését”, vissza kell térnie a felelősségteljes és fegyelmezett költségvetési politikához, és meg kell állítani az államadósságok növekedését.

A munkalátogatáson Kínában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szilas Cecília nagykövettel (b) és Buslig Szonjával, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatójával felavatja az intézet Kodály-könyvtárát. MTI Fotó: Trebitsch PéterA munkalátogatáson Kínában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szilas Cecília nagykövettel (b) és Buslig Szonjával, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatójával felavatja az intézet Kodály-könyvtárát. MTI Fotó: Trebitsch Péter

A tárcavezető előadásában azt is hangsúlyozta, az unió akkor lehet erős, ha erős nemzetállamok, erős tagok alkotják. Szijjártó Péter a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben megnyitotta a Kodály-szakkönyvtárat, amely a kulturális együttműködés újabb lépcsője, s mint ilyen, a két ország közötti kapcsolatokat segíti. A szakkönyvtár elsősorban a magyar zenei oktatás módszereihez nyújt hasznos irodalmat.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...