2016.06.04. 17:00:57 9331 282

Ezért csatlakozz autós klubokhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Klubokhoz tartozni jó dolog, itt van például a PROAKTIVdirekt nyerményjáték és életmód klub, ahol a pénz és tárgyi nyereményeken kívül hasznos tudnivalókkal és tippekkel is ellátjuk a tagjainkat. Nincs ez másként az autós kluboknál sem, ahol összetartó és segítőkész társasággal kerülhetünk kapcsolatba.

Bogarak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bogarak

Nem, most nem a Proaktív klubtagságról írunk, bár az is kézzelfogható, megszámolható előnyökkel járhat. Vagy legalább kellemes időtöltést jelent cikkeink olvasása. A nem hivatalos autós klubokhoz írunk egy kis kedvcsinálót. Mert érdemes csatlakoznod.

Kezdjük az elején

Milyen autód van, és mennyire érdekel? Ha egy megbízható, olcsón üzemeltethető és karbantartható kocsid van, akkor elégedett vagy vele. Kicsi törődést, foglalkozást, még több hosszú zavartalan üzemmel hálál meg. Ha pedig egy kezdődő, félkész, vagy teljesen kész "projekted" van, pl. egy szép veterán vagy youngtimer, akkor nem az üzemeltetési költségek alacsonyan tartása miatt foglalkozol rendszeresen a kocsiddal, hanem a szerelem miatt. Mindkét esetben a legmegbízhatóbb szerelőket, hozzáértőket megtalálod a különböző nem hivatalos fórumokon, klubokban - hidd el, ha problémád van a járgányoddal, már másnak is volt pont ugyanaz. :)

Jó fej emberek, ha kell egy barát

Alfás vagy? Suzukis? Fordos? Ne aggódj, mindegyiknek megvan a saját klubja! Nézz szét a neten, hol tartanak találkozókat a közeledben (általában havonta, vagy akár hetente találkoznak). Pláza parkolókban gyakoriak ezek az összejövetelek, Budapesten az Aréna mélygarázsban nem ritka, hogy több klub találkozik egyszerre, egymástól függetlenül. Természetesen többnek is tagja lehetsz. Például félhivatalos Opel klubból is több üzemel szerte az országban, akár egymás mellett is. A jó az, hogy a márkatársaid pont ugyanolyan érdeklődési körrel rendelkeznek, mint te magad. Lehetnek bármilyen élethelyzetben, családi állapottól, képzettségtől, kortól és anyagi helyzettől függetlenül nagyon jó barátokra találhatsz.

Akik segítenek...

...akkor, amikor leginkább szükséged van rá. Például, ha elromlik a járgányod, és a szerelők nem jönnek rá, mi a baj. Vagy régóta keresel egy alkatrészt. De ne csak akkor akarj tőlük valamit - tájékoztasd is őket. :) Szerelsz vagy szereltetsz? Dokumentáld! Fotózz, írj róla, amennyit csak tudsz - hidd el, lesz rá érdeklődés.

És veled örülnek

HA elkészül a projekted, rajtad kívül csak azok fogják tudni értékelni, akik az egész folyamatot látták, segítettek neked alkatrészt keresni, szinte minden pillanatban ott voltak veled. Hidd el, ők lesznek azok, akik elsőként mennek oda hozzád gratulálni egy találkozón.

De ne használj ki senkit!

Az is fontos, hogy személyesen is aktív tagja legyél a közösségnek. Azokat, akik csak beírnak a fórumokra (persze arc nélkül), de soha nem mennek el egy találkozóra sem, sehol nem szeretik. Te sem akarnál olyan barátot, aki csak akkor hív fel, ha éppen segítségre van szüksége. És a klubod tagjai a barátaid.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...