2019.10.01. 15:09:04 9195 276

Ez történik, ha ellopják a mobilod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem számítasz rá, mégis bekövetkezhet és az anyagi pofonon felül még más problémákat is okozhat, hiszen az összes információ és adat eltűnik, amit máshová nem töltöttél fel, szerencsétlen esetben pedig a jelszavaidhoz, kódjaidhoz is hozzáfér a tolvaj. Mit tehetünk, hogy visszakerüljön a telefonunk és hogy ne tudják felhasználni később a telefonon tárolt képeinket, adatainkat?

Mobiltelefon, laptop egy kávézóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon, laptop egy kávézóban

Gyakorlatilag kivédhetetlen, hogy ellopják a telefonunkat, hiába minden óvatosság. Ha belső zsebben és lopásgátló táskában tartod a fontos holmikat, az persze csökkenti a lopás kockázatát, de a telefon használat közben így is-úgy is kézben van. A profi tolvaj egy pillanata alatt kapja ki a kezedből és szalad vele messzire.

Van-e értelme utána futni?

Az első ösztönös lépés, hogy az illető után szaladunk. Meg lehet próbálni, de esélytelen, bármilyen jó kondiban vagyunk is a meglepetés ereje az ő javukat szolgálja, ráadásul piti kis tolvajnak tűnő telefon lopók általában szervezett bandák. Tehát azonnal, észrevétlenül más kézbe kerül a telefon, majd egy harmadikba és így tovább. Ha elkapjuk is azt, aki kivette a kezünkből, már nem lesz nála.

Tiltani mindent

Amint lehet, gondold végig, hogy miket használhat fel ellened a tolvaj és tiltsd le a szolgáltatásokat a készüléken. Változtasd meg a jelszavakat, léptess ki minden alkalmazást. Kapcsold be a helymeghatározás opciót és a műholdas követést és értesítsd a szolgáltatódat és a rendőrséget! Az IMEI számot a készüléked hátulján vagy az akkumulátoron van feltüntetve, ám ha nem gondolkodtál előre és írtad fel, a szolgáltatónál tudod lekérdezni, ahol vetted a készüléket, illetve a telefon papírjaiban is szerepel. Ezt a számot tudod a követéshez a rendőrségen leadni. Ha nem hiszel benne, hogy előkerül is érdemes a rendőrségen jelenteni. Minél több információjuk van a tolvajról, annál nagyobb esélye van annak, hogy egyszer kézre kerül.

Jó, de hogy működik a helymeghatározás?

A telefon rendszerétől függően másként tudod aktiválni a keresési funkciót. Apple készülék esetén Find my phone néven, Android alapú rendszereknél Android Device Manager segít az eltűnt készüléket megtalálni, mindkettőt a Google fiókodba lépve tudod aktiválni. kiválasztod az elveszített készüléket, aktiválod a keresést – ekkor nem csak a helyet mutatja meg, illetve a bekapcsolt állapotot, de akár hívni is tudod, vagy üzenetet küldeni a készülékre (például egy másik telefonszámot megjelölve, hogy vegyék fel veled a kapcsolatot visszavásárlás okán). Kikapcsolt készüléknél sajnos ez a funkció nem ad hasznos infót, de jelez neked, amint újra bekapcsolták a készüléket.

Mit tehetsz még?

A számodra fontos infókat automata mentéssel a felhőben is tárold, így az adatok megmaradnak. Ha külföldre mész, vagy olyan frekventált helyekre, ahol gyakoriak a zsebtolvajlások, a mobil lopások, akkor abban az esetben is köss a telefonodra biztosítást, ha egyébként nem kötnél. Ha társaságban vagy, a társasággal legyél, ne a mobiloddal. Minden jellegű támadásnak kevésbé vagytok kitéve, ha zárt csoportot alkottok, például kisebb, zárt körben állva beszélgettek. Soha ne hagyd egy étteremben az asztal szélén, vagy magad mellett a telefont. Legyél kihívás a tolvajoknak!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!