2016.04.15. 16:54:06 11364 242

Elkészült az első kisfilm és a logó is a 2024-es olimpiai pályázathoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyönyörű képek láthatók a pályázati filmben, amellyel hazánk a 2024-es nyári olimpia szervezési jogát szeretné elnyerni. Talán ilyennek még soha nem láttuk a fővárost. A probléma (nem) csak az, hogy a vetélytársak között ott van Párizs, Róma és Los Angeles is.

Budapest Olimpia 2024 pályázat logó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Budapest Olimpia 2024 pályázat logó

Rómában utoljára 1960-ban volt olimpia, a 2004-es nyári olimpiára is pályázott, de akkor Athén vitte el előle a jogot. Párizsban 1924-ben rendeztek utoljára olimpiát, 92-ben Barcelona, 2008-ban Beijing, 2012-ben pedig London „lopta el” a francia főváros elől a rendezés jogát. Los Angelesben már kétszer is volt olimpia, 1932-ben és 84-ben. Az idei olimpiára is jelentkeztek, de végül Chicagót választotta a bizottság az amerikai városok közül, azonban Rio De Janeiro-val szemben ez a város is alulmaradt. A 2024-es olimpiára már Los Angeles küldhette el a pályázatát, és izgatottan várják a végkifejletet ők is.

Mint ahogy kis hazánk is, ahol még soha nem rendeztek olimpiát. Igaz, számos Európa Bajnokságnak adtunk már otthont, többek között úszó, vagy vízilabda EB-t, idén, 2016-ban asztali tenisz EB-t fognak a fővárosban rendezni. Nagy dolog, hogy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győrben fogják tartani, mely eseményre már számos beruházás történt a megyeszékhelyen, amely folyamatosan épül, szépül. Talán ez az esemény sorozat és az ezzel kapcsolatosan történő beruházások is hozzájárulhatnak az olimpiai pályázatunk sikeréhez, bár sokan megkérdőjelezik, hogy egyáltalán miért is van szükségünk nekünk minderre... Mindenesetre most nézzük meg együtt, hogy milyen kis videó készült a 2024-es pályázatra!

Budapest ezzel pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére

A pályázatot megerősítendő, egy rendezvénysorozattal is megpróbáltak hozzájárulni a sikerhez, amely a Helló Budapest 2024! nevet kapta. A fesztivál keretein belül Budapest ikonikus helyein különböző sporteseményeken vehettek részt az érdeklődők. Ehhez is készültek reklámfilmek, a víváshoz például ilyen:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...