2018.02.02. 12:49:24 12945 405

Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl, Magyarországon február 1-jétől vezették be - közölte a Lidl Magyarország Bt. pénteken az MTI-vel.

Színes zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes zöldségek

A tájékoztatás szerint a világ 29 országában jelen lévő Lidl egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki egyebek mellett a zöldségek és gyümölcsök termelésére, beszállítására. Az áruházláncnak éves szinten mintegy 67 ezer tonna terményt átadó magyarországi beszállítók már a közzétett irányelvek alapján végzik munkájukat.

Az áruházlánc beszerzési szabályai rögzítik mindazokat a termelésre, beszállításra, átláthatóságra és fenntarthatóságra vonatkozó szigorú minőségi elvárásokat, amelyeket a Lidl - földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül - partnereivel szemben támaszt.

Közölték, Magyarországon minden Lidl partnernek rendelkeznie kell a GlobalG.A.P. tanúsítvánnyal (jó mezőgazdasági gyakorlat - a tanúsítvány igazolja, hogy a vállalkozás teljesíti az élelmiszerbiztonság törvényi és beszállítói követelményeit), az ISO szabványokhoz hasonló, kifejezetten a mezőgazdasági termesztésre vonatkozó nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítvánnyal.

Hozzátették, a Lidl szabályzata a hatósági határértékeket illetően a törvényi előírásoknál is jóval szigorúbb önkorlátozást ír elő az áruházlánc partnerei számára.

Magyarországon elsősorban a kistermelőket gazdasági csoportokba fogó Termelői Értékesítő Szervezetektől (TÉSZ) és a Lidlnek közvetlenül termesztő nagytermelőktől érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök a lánc polcaira.

A Lidl az MTI kérdésére közölte, az irányelvek bevezetése a termények árára nincs hatással.

A Lidl magyar zöldség-gyümölcs stratégiai beszállítóinak száma közel 30. A partnereken keresztül több mint 800 magyar termelő szállít a Lidl Magyarország számára zöldséget és gyümölcsöt évente több mint 16 milliárd forintért - tájékoztatott a bt.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...