2014.07.21. 20:43:04 4023 17

Egy kis enyhülés jöhet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Keddre figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt, több megyében heves zivatarok is lehetnek. Jégeső, erős szél is jöhet. Már több helyen esik. Ne most indulj a Balatonra!

Vihar várható - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vihar várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta, hétfő este az Alföld északkeleti részén, az Északi-középhegységben, délen és a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és felhőszakadás kísérheti. Az éjszakai órákban dél felől már több helyen várható zápor, zivatar.

Keddre a várható felhőszakadás miatt öt megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat, de az ország többi területén is lehetnek intenzív esőzések.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, jégeső kísér.

Egyelőre enyhülés jön

A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb pedig 22 és 27 fok között lesz. Az Időkép szerint Budapesten szerdán lesz a leghidegebb, aztán a hét végéig megint fokozatosan melegszik az idő.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...