2020.11.17. 13:31:31 7029 153

DK: itthon is vezessenek be az osztrákhoz hasonló gazdasági és szociális intézkedéseket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kérte a kormányt, hogy a koronavírus-járvány okozta problémák kezelésére vezessen be az osztrákhoz hasonló gazdasági és szociális intézkedéseket.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

A DK ügyvezető alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az utóbbi időben többször is elhangzott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Ausztriát tekinti a "magyar víruslabornak", a követendő példának. Molnár Csaba úgy fogalmazott: a kormányfő hazudik, mert a magyar kabinet a töredékét sem hajtotta végre az osztrák intézkedéseknek.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy nyugati szomszédunk összesen 18 ezer milliárd forintnak megfelelő eurót költ a családokra, munkahely- és gazdaságvédelemre.

Amennyiben Ausztria a labor, akkor a magyar kormány is fizesse ki a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók bérének kilencven százalékát - szólított fel. Hozzátette, az osztrák kormány vissza nem térítendő újrakezdési támogatást ad azoknak, akik a válság miatt elveszítették az állásukat és később csak egy rosszabbul fizető munkahelyen tudtak elhelyezkedni. Az állami támogatás a két bér közötti különbség nyolcvan százaléka - emelte ki. A politikus azt is kérte, hogy az osztrák példa nyomán a magyar kabinet is fizessen jövő márciusig vissza nem térítendő támogatást a nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak. Ausztriában ennek a támogatásnak az összege havi maximum kétezer euró, vagyis körülbelül hétszázezer forint - tette hozzá.

Molnár Csaba felhívta a figyelmet, hogy Ausztria koronavírus segélyalapot hozott létre azoknak a kisvállalkozóknak, akiket a leginkább érintett a válság. Ők a kieső bevételük nyolcvan százalékát kapják meg az államtól és a kiesést ráérnek utólag igazolni - közölte. Végül azt mondta, hogy Ausztriában a nehéz helyzetbe került családok különleges, száz eurós, vagyis 36 ezer forintos havi támogatást kapnak a gyermekek után.

Forrás: mti.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...