2016.04.05. 15:11:02 8848 225

Csoportos nemi erőszakért ült börtönben Kiss László, úszókapitány
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az úszók szövetségi kapitányát csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért jogerősen három év börtönre ítélték még 1962-ben, két akkori úszótársával együtt – írja a Privatkopo.hu. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke szerint a szövetségi kapitány letöltötte a büntetését. Kiss László a VS-nek annyit mondott, hogy az egész életét erkölcsösen élte.

Kiss László | MTI Fotó: Soós Lajos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiss László | MTI Fotó: Soós Lajos

Kiss a lap szerint még 1961 nyarán, 21 évesen követte el a bűncselekményt, amelynek során előbb lefogta a Zsuzsanna nevű fiatal lányt, majd maga is közösült a már védekezésre képtelen fiatal nővel.

A bűncselekmény körülményeiről az 1962-es ítélet indoklása azt írja: „A Ferencváros három akkori tehetséges úszója – L. László, V. Lajos és Kiss László – 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel, akinek megtetszett V. Lajos. Két nappal később L. a lányt V. a sportuszoda területén lévő lakásába csalta azzal, hogy ő is ott lakik, megmutatja neki az ingatlant. A férfi csókolózni próbált a nővel, majd annak tiltakozására kijelentette: közösülni fog vele, és addig nem engedi ki a lakásból, amíg az meg nem történik. Dulakodni kezdtek. Ekkor megérkezett V. Lajos és Kiss László, akiket L. beengedett. A három sportoló együttes erővel megtámadta a fiatal lányt, az ágyra lökték.”

„A sértett karjait V. a hátán összefogta, majd a száját befogta, őt ledöntve tartotta, L. pedig a sértettre nehezedve, annak lábait szétfeszítve, közösült vele – folytatódik a bírósági ítélet. – Ezután Kiss László fogta le a sértett kezét, illetve befogta a száját, V. Lajos pedig fokról fokra átvette L. helyét, majd ő is közösült a sértettel. Eközben Zsuzsanna rosszul lett, így ellenállásától nem kellett tovább tartani, ezért Kiss László fokozatosan elengedte őt, majd sorra kerülve közösült az elernyedt sértettel. Amikor a sértett feleszmélt és megmosdott, újból rájött a rosszullét, úgyhogy V. Lajos és Kiss László idegcsillapítót is adtak neki.”

A Privátkopó szkennelt oldalakat is közöl a bírósági ítéletről, jóllehet azok alig olvashatóak.

Kiss Lászlót 5 év, L. Lászlót és V. Lajost 4-4 év szabadságvesztésre ítélte az első fokon eljáró bíróság. Az ügyészség később mindhárom férfit további, egyrendbeli erőszakos nemi közösülés bűntettével vádolta, de abban az ügyben a bíróság, „bebizonyítottság hiánya” miatt ejtette a vádat velük szemben. A bűncselekmény elkövetői fellebbeztek az ítélet ellen. A másodfokon eljáró bíróság – jogerősen – L. Lászlót 3 év 2 hónap, V. Lajost 2 év, míg Kiss Lászlót 3 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Kiss László Nagyfán töltötte büntetését – írja a Privátkopó.

Telefonon elértük Kiss Lászlót, aki éppen megérkezett a jogi képviselőjéhez. Nyilatkozni nem akart, és mint mondta, közleményt sem fog kiadni az ügyben. Annyit azért hozzátett remegő hangon:

“Erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, az egész életemet erkölcsösen éltem. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke ugyanakkor nem cáfolta Kiss börtönbüntetésének tényét, ahogy a Privátkopónak írt levelében fogalmaz: „Kiss László úr mintegy fél évszázaddal ezelőtt okkal vagy ok nélkül megkapta büntetését. Az ifjú korában elkövetettek elévültek, ha egy bűnös lerótta büntetését, akkor joga van újfent méltóképpen beilleszkedni a társadalomba. Kiss László a mögöttünk lévő fél évszázadban a maga területén egyedit alkotott (...), különböző kormányok ismerték fel egyedi értékű teljesítményét.”

Gyárfás egyben kérte, és javasolta, hogy „a magyar sportban, de ugyanúgy a közéletben nagy tekintélyű Kiss László személyét ne árnyékolják be”. A VS megkeresésére a sportvezető megerősítette a bűnügyi magazinnak írt levelében foglaltakat.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...