2015.08.06. 19:28:27 6892 160

Cseh László: január óta új életem van
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

agy szerepe volt az edzőváltásnak abban, hogy Cseh László tíz év után újra világbajnoki aranyérmet nyert: a 29 éves úszó szerdán a kazanyi vizes vb-n 200 méter pillangón diadalmaskodott.

A győztes Cseh László mutatja aranyérmét a 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A győztes Cseh László mutatja aranyérmét a 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

"Ez volt az az út, amit nekem választanom kellett, a verseny megmutatta, hogy jó döntést hoztam, jól sikerült, és ezek után is jó lesz" - nyilatkozta a finálét követően Cseh László, aki tavaly decemberben szakított Turi Györggyel, és tért vissza gyerekkori edzőjéhez, Plagányi Zsolthoz.

"Másfajta edzés, másfajta technikai felkészülés, nehéz teljesen jól megfogalmazni, de január óta új életem van" - tette hozzá a Kazanyban tizedik (50 méter pillangó), majd tizenegyedik vb-érmét is begyűjtő Cseh.

Megjegyezte, az, hogy ötvenen gyors, 200 méteren pedig állóképes, azt jelenti, hogy a kettő között, azaz a 100 méter pillangón még "lehet valami jó is", amire azért még fel kell készülnie.

Cseh legutóbb tíz évvel ezelőtt a montreali világbajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokán, akkor 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre.

"Nagyon messze van az már, az ember szinte el is felejtette, milyen esélyesként a medencébe ugrani, mindenesetre elég jól hangzik, hogy tíz év után nyertem, ez olyan szép nagy idő, de azért remélem, a következőre nem kell ennyit várni."

Cseh hozzátette, mostanában jobban fókuszál a pillangóra: "A vegyest néha jobb elengedni, régóta úszom már, jól tettem, hogy kihagytam a reggeli 200 vegyest, azt hiszem, ha elvállalom, akkor nem lett volna meg ez a döntő."

Cseh kiemelte, tudatosan mondta, hogy esélyes:

"Talán jobb időre is képes lettem volna, de egy döntő arról szól, hogy meg kell nyerni, nem pedig az időről."

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...