2015.08.05. 18:31:25 6527 158

Cseh László is világbajnok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Cseh László aranyérmet nyert 200 méter pillangón a kazanyi vizes világbajnokságon szerdán, Hosszú Katinka 200 méter gyorson ötödik lett.

A győztes Cseh László a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A győztes Cseh László a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A 29 éves Cseh 1:53.48 perces idővel diadalmaskodott, ezzel pályafutása második nagymedencés vb-címét szerezte, tíz évvel ezelőtt Montrealban 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre.

A hétfőn 50 méter pillangón bronzérmes Cseh - aki a keddi előfutamban, majd az elődöntőben is pályafutása második legjobb idejét érte el - 1:53.48 perces idővel győzött. Ennél jobban pályafutása során csak a 2008-as olimpia döntőjében úszott, ahol második lett 1:52.70-es Európa-csúccsal.

Cseh előtt a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos fordult elsőként 50 méteren, de a magyar versenyző szorosan mellette volt. 100 méternél kevesebb mint egytized volt a különbség kettejük között, ám egy kiváló forduló végén már Cseh volt elöl. Az utolsó hosszra fél másodperces előnnyel fordult rá, s bár a vége szorosabb lett, a magyar úszó elsőként csapott a célba, megszerezve ezzel önmaga második, a magyar úszósportnak pedig a 25. világbajnoki aranyérmét.

"Nagyon jól ment a második fele, bár az utolsó húsz méteren a karom meghalt, nehezen értem el a falat - nyilatkozott a döntőt követően Cseh az M4 Sportnak. - Nagyon örülök, bár az idő lehetett volna jobb. Januárban nem gondoltam volna, hogy 200 pillangón leszek a világ legjobbja."

A pillangófinálét követően rögtön Hosszú döntője következett. Két amerikai, a címvédő Missy Franklin, valamint a Kazanyban már két világcsúcsot elért Katie Ledecky mellett, a táv felénél Hosszú harmadiknak fordult, ötven méterrel a cél előtt azonban már csak ötödik volt, s ezen már nem tudott javítani.

Cseh László a magyar csapat negyedik érmét szerezte meg Kazanyban, miután hétfőn Hosszú Katinka megnyerte a 200 vegyest, Kapás Boglárka pedig kedden harmadik lett 1500 gyorson.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...