2014.08.16. 09:29:25 4677 24

Csak csínján a falatokkal! - Így (ne) etesd a kutyádat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biozöldségek, frissen facsart, cukormentes gyümölcslevek, paleo sütik, diabetikus finomságok, teljes kiőrlésű liszttel készített péksütemények, természetes szerekkel édesített különlegességek. Néha egy kis csokoládé, élesztős, fehér lisztes nyalánkság, csak a bűnbeesés kedvéért. Habár ellenállhatatlan mindegyik, néha a mi pocakunk is nehezen küzd meg a megemésztésükkel. Nincs ez másként négylábú kedvenceinkkel sem!

Jutalomfalat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jutalomfalat

Leves a pocsolyából, főételként telefonkönyv, desszert gyanánt valami műanyag

A fenti menüsor nem vicc, hiszen akár saját, akár a környezetünkben élők tapasztalataiból tudjuk, mi mindent képes felfalni egy eb kölyökként, vagy akár felnőttként is. Meg sem kottyan nekik néha egy-egy telefonkönyv, egy cipő, gumilabda és még sorolhatnánk.

Ám jócskán akad olyan élelmiszer, amivel a kutyusok gyomra nehezen, vagy egyáltalán nem bír. Jobb esetben ennek egy kis gyomorrontás, emésztést segítő fűrágás lesz az eredménye, ha nagyobb a baj, abban az esetben akár állatorvos segítségére is szükség lehet. Fontos: ne kísérletezzünk hánytatással, otthoni módszerekkel! Bízzunk a megoldást szakemberre.

Amit csak módjával, vagy teljesen kizárva

Se a szőlő, se a mazsola

Az ok egyelőre még ismeretlen, de egy-egy nagyobb adag még akár halálos is lehet.

Élesztő

Viszlát, apró, fincsi, gőzölgő jutalomfalatok, nyers tésztából való kunyerálás! Az élesztőben lévő gombák az eb pocakjában tovább dolgoznak, a tészta tovább dagadhat, aminek nem várt következményei lehetnek.

El a mancsokkal a sótartótól!

Figyelem, a kutyáknak nincs szükségük sózásra, tökéletesen megfelel nekik minden falat só nélkül, hiszen ízérzékelésük teljesen más, mint nekünk, embereknek. Ügyeljünk erre a maradékok „tálalásakor” is!

Itt a finom tejecske…vagy mégsem?

Talán sokak számára újdonság, de egyes ebek számára a tej is tiltólistás. Egyes kistestű ebek hasonlóan reagálhatnak tejfogyasztáskor, mint a laktózra érzékenyek emberek: hányást, hasmenést okoz náluk is. Ennek oka, hogy szervezetük nem termel elég tejcukrot, laktózt lebontó enzimet, így nehezen képes megemészteni azt.

Hagyma?

A maradékoknál figyeljünk, hogy ez ne kerülhessen a kutya tányérjára. Habár nekünk isteni csemege a hagyma, az ebeknél irritációt, de akár mérgezést is okozhat.

Viszlát csoki, kávé, tea!

A búcsú okai a bennük található metilxantin-származékok, amik veseelégtelenséget, hányást, szívritmuszavart, legrosszabb esetben halált is okozhat.

Nyírfacukor, xilit - semmi esetre sem!

Ismét valami, ami nekünk csemege (ráadásul lelkiismeret-furdalás nélküli csemege), a kutyáknak viszont méreg. A négylábúaknál hipoglikémiás állapotot okozhat (jelei: rossz közérzet, feszültség, eszméletvesztés).

Forrás: kutyabarat.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...