2014.08.12. 20:35:32 5529 19

Bajor Imre is szinkronizálta - elhunyt Robin Williams (1951-2014)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014. augusztus 11-én kaliforniai otthonában holtan találták Robin Williams, amerikai színészt. A híradások szerint hosszú depresszió után lett öngyilkos a színészóriás. Rengeteg vidám vagy éppen elgondolkodtató percet szerzett nekünk, ezek közül a legemlékezetesebb jelentekkel búcsúzunk tőle, nyugodjon békében.

Robin Williams | Fotó: Good Will Hunting c. filmből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Robin Williams | Fotó: Good Will Hunting c. filmből

Bajor Imre hangján szólt hozzánk a Jó reggelt, Vietnamban!

Az Oscar és Golden Globe-díjas színész magyar hangja többnyire Mikó István volt, de Rudolf Péter és a nemrégiben elhunyt Bajor Imre is a hangját kölcsönözte neki. Egyik legismertebb filmjében, a Jó reggelt, Vietnamban például éppen a mi Oli urunk szinkronizálta.

Az első Oscar-jelölés

A Holt költők társasága c. filmért kapta első Oscar jelölését, amikor is megtanulhattuk tőle mi is az a Carpe Diem és, hogy mind "kukaceledelek" vagyunk.

A legjobb férfi mellékszereplő

A várva-várt sikert végül a Good Will Hunting hozta meg neki 1998-ban. Zseniális alakítását a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjával jutalmazták.

Robin Williams, a Disney Legenda

Érdekesség, hogy a Walt Disney Aladdin adaptációjában ő volt Dzsinni hangja, magyar hangja pedig természetesen Mikó István.

Nyugodjon békében!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Nem mondjuk, hogy ezektől megszereted a takarítást, de legalább gyorsabban végzel vele!:)

A karácsony előtt nagytakarítást már nyomokban sem tartalmazza az otthonod. Legyünk őszinték, az ünnepek után örültünk annak, hogy visszarázódtunk a munkába, eszünk ágában sem volt már megint nekiállni takarítgatni. De a helyzet most már tarthatatlan, ideje újra felvenni a (gumi)kesztyűt!

Valentin-napon indul a Madách Színház Írók-Sorsok-Szerelmek című vetítéssorozata az Art+ Cinema mozi

Valentin-napon, február 14-én indul a Madách Színház híres magyar írók párkapcsolatáról szóló Írók-Sorsok-Szerelmek című tematikus vetítéssorozata az Art+ Cinema moziban. A GoBuda Mozi február 18-án csatlakozik az eseményhez.