2016.04.05. 08:23:52 11520 294

Bagóért vehetsz Suzukit, márkás karórát a NAV-tól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rengeteg olcsó termékre hirdetett árverést a NAV. Licitálni lehet ékszerekre, kondigépre, cipőkre és sérült Suzukira is.

Licitálás, árverés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Licitálás, árverés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen árverést ír ki a végrehajtásokból származó tárgyakra. Most ezekből mazsolázott a Buksza. Többek között lehet licitálni egy márkás (Dolce & Gabbana) új női karórára. Az árverés 5750 forintról indul, az óra becsértéke a NAV szerint 11,5 ezer forint.

Hatvan darab gyerekcipő is gazdát keres. A kikiáltási ár 112,5 ezer forint, azaz darabonként 1875 forintról indul az árverés, a becsült érték pedig 225 ezer forint.

Egy használt fitneszgép, egész pontosan egy márkás elliptikus tréner is szerepel a kínálatban. Ezért minimum 250 ezer forintot kér a NAV, de 500 ezres becsértéken tartják nyilván.

Egy sérült, 2002-ben gyártott szervokormányos, 1,3 motorral szerelt Suzuki Swiftre is be lehet jelentkezni. A NAV ezt írja az autóról: „Akkumulátor korának megfelelő. Bal oldalon első lökhárító törött, index és sárvédő sérült, ajtón horpadás. Bal hátsó lámpa búra és lökhárító sérült. Jobb hátsó lökhárító húzott. Motorháztető horpadt. Központi zár nem működik. Az első szélvédőn kavicsos felverődés.” Cserébe a licit 100 ezer forintról indul. A NAV azonban figyelmeztet arra : „A jármű alváz- és motorszámának nyilvántartásban szereplő adatokkal való egyezősége tekintetében az Adóhatóság felelősséget nem vállal, azoknak a hirdetményben történő feltüntetése csak tájékoztató jellegű az ellenőrzés feltételeinek hiánya miatt. Az adatokat és az esetlegesen előforduló nem észlelt hibákat, hiányosságokat a megtekintés során bárki ellenőrizheti saját felelősségére. Az elárverezett vagyontárgyakért sem az adós, sem az Adóhatóság jótállással nem tartozik.”

A felsorolt tárgyak mellett cipőkre, övekre, ipari hűtőpultokra, ékszerekre is lehet licitálni. Az árvéresi szabályok szerint a 100 ezer forint alatti kikiáltási áron meghirdetett tárgyaknál 1000 forintos lépcsőkben lehet licitálni. A részletes szabályokról itt olvashat bővebben.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...