2018.10.20. 14:44:50 10371 307

Az örökös csak a ráhagyott vagyonnal felel az örökhagyó tartozásaiért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az örökös csak a megörökölt vagyonnal felel az örökhagyó tartozásaiért - mondta Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Tartozást örökölni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tartozást örökölni

Az elnök elmondta, az is elképzelhető, hogy az örökölt adósság nagyobb, mint az örökölt vagyon, de a szabályok értelmében ebben az esetben is csak a ráhagyott vagyon mértékéig felel az adósságért az örökös.

Így az nem fordulhat elő, hogy valaki csak adósságot örököl - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, a végrendeletben az örökül hagyó szinte szabad kezet kap, de a köteles rész miatt a leszármazottak, a házastárs és a szülők akkor is jogosultak az örökség egy részére, ha valamiért rájuk nem gondoltak a dokumentumban. A köteles rész az örökség egyharmada - tette hozzá.

Fontos tudni azt is, hogy az élettársak nem örökölnek egymás után, bármennyi időt is töltöttek együtt, csak abban az esetben, ha ezt a végrendeletben rögzítik - mondta.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...