2021.07.14. 09:30:00 6947 198

Az öregedő haj jelei - Változtass hajápolási rutinodon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az idő múlásával azt vetted észre, hogy hajad szerkezete apránként megváltozik - göndörebb, egyenesebb, törékenyebbé vagy éppen szárazabbá vált -, azzal nem vagy egyedül. Az öregedő haj nemcsak színében változik, de el is vékonyodik, bőrünkhöz hasonlóan időnként másfajta ápolást igényel.

Ősz hajszálak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz hajszálak

Amikor észleljük, hogy életkorunk előrehaladása már a hajunk textúráját is érinti, ne essünk kétségbe, inkább vessünk be számunkra is elérhető praktikákat. Ahogyan a bőrünk esetében is, a haj állapotát is hátrányosan érinti a nem elegendő hidratálás, ill. annak hiánya.

Milyen termékeket használjunk öregedő hajunkra?

A szervezet kevesebb olajat termel, emiatt kevesebbszer is elég lesz megmosnunk a hajunkat, figyeljünk erre oda. Amikor pedig hajat mosunk, válasszunk kifejezetten hajunk állapotának megfelelő sampont és helyreállító balzsamot.

Miért válik szárazabbá és kevesebbé az idő múlásával a hajunk?

A menopauza alatt számtalan hormonális változás zajlik le a női testben: Az ösztrogén és a progeszteron szintjének csökkenése a haj lassabb növekedését és elvékonyodását idézi elő. Ez sajnos hajhullást is eredményezhet. Ezt a folyamatot nem tudjuk megállítani, viszont lassítani igen.

Hogyan legyen ismét sima a száraz, szerteszét álló haj?

  • Az antisztatikus sörtéjű, simító hajkefe használatával megszüntethetjük a nem kívánatos seprű szerű frizurát.
  • A haj szerkezete sajnos károsul a hidrogénes és egyéb hajfestékek vegyszer tartalmától, így vagy bevállaljuk az őszülést, vagy hajszálaink lesznek sérülékenyebbek.
  • A hő (napsütés, hajszárítás, hajvasalás és sütővas) kerülése mellett heti egyszer érdemes tápláló hajmaszkot használni.
  • A törölközővel történő szárazra dörzsölés helyett használjunk haj turbánt, ez nem fogja szárítás közben roncsolni a hajunkat.

Hogyan csökkenthető az elvékonyodás mértéke?

A hajsűrűség minél nagyobb szintű megtartásának legjobb módja a stimuláló antiandrogén cseppek mindennapos alkalmazása a fejbőrön.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...