2016.01.21. 10:26:25 6005 143

Az elmúlt évtizedek legnagyobb téli vihara közeledik az Egyesült Államok felé
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek, a meteorológusok szerint történelemkönyvekben jegyzik majd a péntektől várható hófúvásokat.

Hóvihar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hóvihar

Huszonöt-ötven centiméteres hó várható az Egyesült Államok szövetségi fővárosában,Washingtonban valamint az ettől északabbra fekvő nagyvárosokban is. Az emberek úgy vásárolnak, mintha hónapokra kellene raktározniuk az élelmet, a rádió-, és televíziós csatornák folyamatosan arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki készüljön fel a viharra, vásároljon be, intézzen el mindent, amit csak lehet, mert péntektől az iskolák, a közhivatalok és a közintézmények, jó része zárva marad Washington DC-ben és a környékén is. Ajánlják elemes lámpák és gyertyák beszerzését, ugyanis áramkimaradások várhatóak.

Az óriásvihar első jelei azonban már szerdán este "megérkeztek" a fővárosba, ahol közlekedni is csak lépésben lehetett a hó és a jég miatt. Egyedül Virginiában (amely a Potomac déli partján, a fővárossal szemben fekszik) 163 autóbalesetet regisztráltak szerda délután és este, amikor a havazás elkezdődött.

A meteorológusok számítógépes modellezéssel készített előrejelzéseik alapján arra számítanak, hogy még az eddigi legnagyobb, 1922-ben feljegyzett téli vihar pusztításait is túlszárnyalhatja a mostani. Az egész keleti parton várhatóan tízmilliókat érint a nagy vihar.

Forrás:MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...