2014.11.30. 18:16:36 5230 27

Audi A8 lehet az első megvásárolható robotautó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2016-ra megvalósulhat az, amit eddig csak filmekben láttunk, az Audi ugyanis az első önműködő autó sorozatgyártásán dolgozik. Bár több gyártónak is van már robotvezérlésű járműve, de az Audié lehet az első, amit nagyobb volumenben fognak gyártani.

Autóösszeszerelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autóösszeszerelés

A Google-től a Continentalon át a Volvóig egy sor világcég dolgozik évek óta azon, hogy egyszer majd önmagukat vezetni képes autókkal is megoldhassák a közlekedést azok, akik kuplungolás helyett inkább facebookoznának. Egy önjáró autóhoz persze egy csomó bonyolult és drága technikai megoldás együttműködésére van szükség. És ahogy az az autóiparban lenni szokott, a bonyolult és drága dolgok a bonyolult és drága autókban jelennek meg először. Egészen biztosan így lesz ez ebben az esetben is, és jó eséllyel az Audi legdrágább modellje, a következő A8-as lesz az első, amely sorozatgyártású változatban tudja majd az autonóm vezetést.

A legnagyobb Audi limuzin következő generációja 2016-ban jön, és a hírek szerint a jelenleginél kevésbé tekintélyes, ám sokkal inkább sportos megjelenésű lesz – meg az új trendnek megfelelően azonos méret mellett sokkal könnyebb. Egyelőre persze nem arra kell gondolni, hogy bárhova magától elvisz majd az új A8. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy autópályán felhajtótól lehajtóig lesz képes önálló közlekedésre a kocsi, de állítólag parkolni is teljesen önműködően tud majd, miközben a tulajdonosa a kulccsal a kezében kívülről nézi.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...