2016.11.09. 10:23:09 7435 172

Amerikai elnökválasztás - Donald Trump bejelentette győzelmét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Donald Trump republikánus párti elnökjelölt bejelentette, hogy győzelmet aratott az elnökválasztáson, amihez demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton telefonon már gratulált neki.

Donald Trump | Forrás: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Donald Trump | Forrás: wikipedia.org

Megválasztását követő első, helyi idő szerint szerda hajnali beszédében Trump saját szavai szerint gratulált Clintonnak, aki - mint fogalmazott - a kampányban kemény harcot folytatott.

Trump hangsúlyozta: köszönettel tartozunk Hillary Clintonnak mindazokért a szolgálatokért, amelyeket az elmúlt években az amerikai nemzet érdekében tett.

Miután Hillary Clinton elismerte vereségét és telefonon gratulált Donald Trumpnak, a republikánusok immár megválasztott elnöke megvárta, amíg az elnökséghez szükséges 270 elektori szavazat hivatalosan is megvan, s ezután lépett - családja körében - hívei elé.

Mielőtt elmondta volna rövid beszédét, Mike Pence Indiana kormányzója és a leendő alelnök szólt az egybegyűlt ünneplőkhöz. Donald Trump vezető képességeire, erejére és vízióira utalva leszögezte: Trump vezetésével és elképzeléseivel Amerika ismét nagy lesz. Donald Trump elsőként azt tartotta fontosnak hangsúlyozni, hogy "valamennyi amerikai elnöke leszek és ez nagyon fontos számomra".

Az Egyesült Államok 45-ik elnöke elmondta, hogy Hillary Clinton felhívta őt telefonon és gratulált "nekünk a győzelmünkhöz", mire ő is gratulált Clintonnak a kemény választási küzdelemhez. Leszögezte, hogy Clintonnak "hála jár az ország érdekében tett szolgálataiért".

Utalva a választási kampányban eluralkodott mély megosztottságra, a megválasztott elnök kifejtette: "eljött az ideje, hogy begyógyítsuk a megosztottság sebeit... hogy ismét egymásra találjunk és egységes nép legyünk". Ígéretet tett arra, hogy valamennyi amerikai elnöke lesz, azoké is, akik korábban nem támogatták őt, s mindent megtesz azért, hogy velük is szót értsen.

Trump komoly gazdasági változásokat, munkahelyeket ígért, s arra is ígéretet tett, hogy - ahogyan a kampányának jelszava is fogalmazott: - Amerikát ismét naggyá teszi. "Mi mindig Amerika érdekeit helyezzük majd mindenek elé, korrekt tárgyalópartnerek leszünk mindenkivel, a közös platformot keressük majd és nem az ellenségeskedést" - fogalmazott. Kitért arra is - amit egyébként kampánya során többször is hangoztatott - hogy ez nem is kampány volt, hanem inkább egy hihetetlen és nagyszerű mozgalom, amelyet több milliónyi keményen dolgozó és hazáját szerető ember hozott létre és éltetett. "A kampánynak ugyan vége, de mozgalmunk munkája csak most kezdődik" - mondta. S hozzátette: "soha nem foglak benneteket cserben hagyni".

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...