2014.06.09. 09:00:00 4849 13

Álhírek rövidített URL-eken
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nőhet a bizalmatlanság a rövidített URL-ekkel szemben a shrturl.co szolgáltatónak köszönhetően. A weboldal gyakorlatilag létező weboldalakat hamisít az URL rövidítő szolgáltatásnak segítségével, így akár hitelesnek tűnő álhíreket is lehet gyártani.

URL - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com URL

A tehetséges webdesigner, Alexander Griffioen szabadidejében létrehozta a Shrturl.co weblapot, amelyre ellátogatva bármilyen honlapot módosíthatunk. Elég csak begépelnünk egy weblap URL címét, majd megnyomni a nagy „Edit” gombot, a program átirányít bennünket a beírt honlap másolatához, és máris hamisíthatjuk például a BBC-t. Innentől kezdve szabad kezet kapunk, azt csinálunk az oldalon, amit csak akarunk: átírhatjuk a weblap szövegét, kicserélhetjük a képeket, a betűtípust, gyakorlatilag bármit. Miután elmentettük az eredeti oldal módosított (hamisított) verzióját, megkapjuk a szerkesztett oldal rövidített URL címét.

A szolgáltatás nyilván nagyon hasznos lehet a munkában is, ha például új dizájnt vagy teljesen más betűtípust, színkészletet szeretnénk javasolni és így bemutatni egy cégnek, azonban az igazán izgalmas - és aggasztó - lehetőségek természetesen a humoros (vagy trollkodó) felhasználásban rejlenek. Elég például arra gondolni, milyen remekül lehet vele álhíreket gyártani.

A hamisított hírek csak 48 óráig élnek, így mémtárként nem fog funkcionálni az oldal. Egy poénnak még így is jó.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...