2023.05.25. 10:15:00 4673 204

Afrika napja: Filmek, könyvek és dalok a kontinensről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az afrikai kultúra iránt érdeklődők ma kiélhetik szenvedélyüket, mivel ennek a hatalmas és rejtélyes kontinensnek, illetve az afrikai embereknek van a nemzetközi napja. De május 25-én azok is részletesebben megismerhetik a Föld második legnagyobb kontinensének, illetve lakóinak és élővilágának történetét, akik eddig csak felszínes ismereteket szereztek ezekkel kapcsolatban.

Afrikai jelképek (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Afrikai jelképek (illusztráció)

A korábban gyarmatosító országok által szétszabdalt területek a mai napig küzdenek az egységesítés feladatával, így nem csoda, hogy nemzetközi támogatások is irányulnak a térség felé. Most a mi figyelmünk is visszakalandozhat az “emberiség bölcsője” felé, mert ez a konfliktusokkal sújtott kontinens megannyi csodát is rejt magában. Fogjuk meg a téma könnyebbik végét, és ismerkedjünk meg Afrikával a kultúra révén!

Afrikáról szóló, vagy ott játszódó történetek

Az igazi klasszikus - Távol Afrikától

A vidék napfényes oldala - Karácsony a vadonban

Afrika árnyoldala - Véres gyémánt

Könyvek afrikai történetekről

Corinne Hofmann: Visszatérés Afrikában

A nagy sikerű Afrikai szeretők c. könyv folytatásából kiderül, hogyan fogadja az elhagyott maszáj harcos az őt elhagyó és gyermekétől megfosztó volt feleségét. Az utazás során a kenyai kis faluba visszatérő nő és lánya nem csupán az otthagyott emberekkel, de önmagával is szembesülni kénytelen.

Ngugi wa Thiong'o: Közöttünk a folyó

A Nairobi közeli, idillikus völgy életébe és a kegyetlen törzsi szokásokba pillanthatunk bele a történet folyamán. A megcsonkítás felnőtté avató szertartása és vallási különbségek miatt is harcolnak egymással a különböző felek, mialatt kettő - az ellentétes oldalon álló - család sarjai között szerelem szövődik.

Afrika lelke - A Sötét Kontinens novellái (ford.: Szabó Marianna)

A szépirodalmi kötet négy ország öt szerzőjének tollából származó rövid elbeszélések és novellák útján enged betekintést az afrikai társadalom életébe. Az elhatalmasodott korrupciót és a széles társadalmi réteget érintő nyomort csupán némi humorral lehet ellensúlyozni.

Dalok Afrikáról

A legmagyarabb: KFT - Afrika

A legismertebb: Shakira - Waka waka

A legafrikaibb: Yelmi Alade - Afrika

Forrás: szerkeszto.gportal.hu,libri.huwww.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...