2018.03.01. 16:03:23 20022 472

A zuhanyrózsa tisztító módszer, amivel lejön minden vízkő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte már vág a víz, amikor zuhanyzol? Ez annak a jele lehet, hogy eltömítette a kis lyukakat a vízkő, így még kisebb helyen akar kipréselődni a víz, a nagyobb nyomásnak köszönhetően szinte fájdalmat tud okozni a zuhanyzás. Könnyen orvosolható a probléma, csak takarítsd le a vízkőt. De hogyan?

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

A zuhanyrózsa azért bajos eset, mert nemcsak egyszerűen a felületén rakódik le a vízkő, hanem, mint említettem, a kis lyukakban is. Éppen ezért sima törlés vízkőoldóval, vagy ecettel nem lesz elegendő.

Így szabadulj meg hatékonyan a vízkőtől:

1.Egy ecettel átáztatott dörzsis szivaccsal törölj le annyit a felületi vízkőből, amennyit csak tudsz. 2.Tölts meg 1:1 arányban vízzel és 20%-os ecettel egy akkora korsót vagy vödröt, amibe belefér a zuhanyfejed, állítsd be a kádba, és merítsd el benne a tisztítandó rózsát. 3.Hagyd kiázni a vízkövet - kb. Fél órára szükség lesz. 4.Ezután vedd ki a zuhanyfejet, és törölj le róla minden szennyeződést, maradék vízkövet, öblítsd le a csap alatt, majd engedj rajta keresztül forró vizet. 5.Töröld át száraz ruhával vagy papírtörlővel, így szép csillogó lesz - igaz, csak a következő használatig. :) De a lyukakban lévő vízkőtől jó időre megszabadultál.

6.Ha maradt még vízkő, akkor azt egy hosszabb tűvel át tudod böködni.

A zacskós módszer vízkő ellen

Létezik az úgy nevezett zacskós módszer is: eszerint egy zacskóba teszünk ecetet és vizet, majd rákötjük a zuhanyfejre, de nekem soha nem sikerült olyan jól felapplikálnom ezt a szettet, hogy ne folyjon ki a fele, így nem tudott eléggé ázni benne a rózsa, nem oldódott fel a vízkő... Lehet, Te ügyesebb vagy nálam, ezt is ki lehet próbálni, nekem azonban a fenti verzió jobban bevált.

Persze, ha fix zuhanyrózsád van a falon, hosszú cső nélkül, akkor ezt a megoldást kell választanod, hiszen nem tudod leszerelni, hogy egy kis vödörben elhelyezd a zuhanyfejet.

A kis zacskót egyébként rákötheted a csapokra a is - fürdőben, konyhában, így megtisztíthatod ott is a vízkőtől, ahol kifolyik a víz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...