2018.03.01. 16:03:23 17161 472

A zuhanyrózsa tisztító módszer, amivel lejön minden vízkő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte már vág a víz, amikor zuhanyzol? Ez annak a jele lehet, hogy eltömítette a kis lyukakat a vízkő, így még kisebb helyen akar kipréselődni a víz, a nagyobb nyomásnak köszönhetően szinte fájdalmat tud okozni a zuhanyzás. Könnyen orvosolható a probléma, csak takarítsd le a vízkőt. De hogyan?

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

A zuhanyrózsa azért bajos eset, mert nemcsak egyszerűen a felületén rakódik le a vízkő, hanem, mint említettem, a kis lyukakban is. Éppen ezért sima törlés vízkőoldóval, vagy ecettel nem lesz elegendő.

Így szabadulj meg hatékonyan a vízkőtől:

1.Egy ecettel átáztatott dörzsis szivaccsal törölj le annyit a felületi vízkőből, amennyit csak tudsz. 2.Tölts meg 1:1 arányban vízzel és 20%-os ecettel egy akkora korsót vagy vödröt, amibe belefér a zuhanyfejed, állítsd be a kádba, és merítsd el benne a tisztítandó rózsát. 3.Hagyd kiázni a vízkövet - kb. Fél órára szükség lesz. 4.Ezután vedd ki a zuhanyfejet, és törölj le róla minden szennyeződést, maradék vízkövet, öblítsd le a csap alatt, majd engedj rajta keresztül forró vizet. 5.Töröld át száraz ruhával vagy papírtörlővel, így szép csillogó lesz - igaz, csak a következő használatig. :) De a lyukakban lévő vízkőtől jó időre megszabadultál.

6.Ha maradt még vízkő, akkor azt egy hosszabb tűvel át tudod böködni.

A zacskós módszer vízkő ellen

Létezik az úgy nevezett zacskós módszer is: eszerint egy zacskóba teszünk ecetet és vizet, majd rákötjük a zuhanyfejre, de nekem soha nem sikerült olyan jól felapplikálnom ezt a szettet, hogy ne folyjon ki a fele, így nem tudott eléggé ázni benne a rózsa, nem oldódott fel a vízkő... Lehet, Te ügyesebb vagy nálam, ezt is ki lehet próbálni, nekem azonban a fenti verzió jobban bevált.

Persze, ha fix zuhanyrózsád van a falon, hosszú cső nélkül, akkor ezt a megoldást kell választanod, hiszen nem tudod leszerelni, hogy egy kis vödörben elhelyezd a zuhanyfejet.

A kis zacskót egyébként rákötheted a csapokra a is - fürdőben, konyhában, így megtisztíthatod ott is a vízkőtől, ahol kifolyik a víz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!