2015.06.26. 11:08:09 6802 219

A világ 5 legszerencsésebb embere
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze minden relatív, de ez az öt ember egészen biztos, hogy az adott pillanatban a világ legszerencsésebb emberének érezte magát. Kellemes kis történetek, amelyek újra elültetik bennünk a reményt, a szerencse forgandó, és igenis változnak az évszakok.

Szerencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerencse

1. Lena Påhlsson

Lena saját maga tervezte meg gyönyörű jegygyűrűjét és gyakorlatilag minden nap hordta, egészen addig a balszerencsés pillanatig, amikor letette a konyhapultra és amikor fel akarta venni, már nem volt ott. Nem találta sehol, és eszébe sem jutott, hogy belepottyant a komposztnak szánt vödörbe. Később a komposztot szétszórták a kertbe, majd egy kedves répának köszönhetően a jegygyűrű megkerült. :)

2. Virginia Fike

Az amerikai hölgy kétszer is nyert ugyanazon a lottón. Nem is akármit és nem is akárhogyan. Tudniillik a szerencsés hölgy a fődíjat nyerte meg ugyanazokkal a számokkal, melyeket már évek óta megjátszott a lottón. 2012-ben végül eljött ezeknek a számoknak is a napja, a hölgy pedig egy véletlennek köszönhetően két lottó sorsjegyet adott fel egy helyett. A sorsolás napján látta, hogy két nyertes is van a lottón, majd kiderült, hogy mindkettő ő lenne. :) Így gyakorlatilag nem kellett megosztani a 2 millió dolláros fődíjat.

3. Tsutomu Yamaguchi

A japán üzletember a hirosimai és a nagasaki-i atomrobbanást is túlélte. Amikor az első atomot ledobták, éppen Hirosimában volt üzleti tárgyaláson, és egy hatalmas robbanást hallott. Átmeneti vakságot okozott nála a robbanás, és a felsőteste megégett. A sérülései ellenére 3 nappal később már Nagasakiban volt, és éppen a főnökével beszéltek a Hirosimában történtekről, amikor újra szirénákat hallott, majd a robbanást. A férfi ezt a támadást is túlélte, sértetlenül, bár utána hetekig lázas volt. A történetéről még dokumentum film is készült. 2010-ben halt meg, gyomorrákban.

4. Frano Selak 

A horvát zenetanár, Frano Selak hétszer is megtréfálta a halált. Először 1962-ben, amikor is a vonat amelyen utazott valahogy letért a vágányról és egy jeges folyóba esett. Egy évvel később egy repülőszerencsétlenségben volt része: az ajtó valahogy kinyílott és kisodródott a repülőből. 19-en meghaltak, ő túlélte, mivel egy szalmabálába sikerült landolnia. Több busz- és autóbalesetet is túlélt. Végül 2005-ben fordult a szerencséje és majdnem 1 millió dollárt nyert a lottón (ez volt az első lottó, amit kitöltött). :)

5. Joan Ginther

Joan Ginther texasi matematika professzor négyszer nyert hatalmas jackpotokat kaparós sorsjegyen! A képen az a hölgy látható (Lisa Rose), aki az első nyereményéhez vezető sorsjegyet adta el neki. Ekkor 5,4 millió dollárt nyert, egy évtizeddel később újabb 2 milliót, két évvel később 3 milliót, majd 2008 tavaszán 10 millió dollárt zsebelt be a szerencsés hölgy. Wow!

Forrás: distractify.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.