2014.08.04. 08:49:39 4675 18

A trópusokon érezhetjük magunkat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az OMSZ az ország egész területére figyelmeztetést adott ki a a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt, de emellett két keleti megyében hőség várható.

Jönnek mennek a zivatarok. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jönnek mennek a zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet a Tiszától keletre még hétfőn is 25 Celsius fok körül, vagy kevéssel afelett alakul. Emiatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A heves zivatarok és a felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki: eleinte főként a középső megyékben, később a másutt is várható zivatar helyenként felhőszakadással együtt érkezhet. Általában 25-50, néhol akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Helyenként heves zivatar is előfordulhat, amelyet nagyobb méretű jég (akár 2 cm körüli átmérővel) és óránként 80-90 kilométer feletti szélroham kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között várható, a Tiszántúlon lehet még kánikula. Késő este 20-25 fok közé hűl a levegő.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...