2014.08.12. 14:00:15 25598 105

A tökéletesen selymes és csillogó haj titka: tojássampon, házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Töredezett a hajvéged, sérült a hajad, vagy csak úgy érzed, hogy tincseidre ráférne egy kis extra ápolás? Sztárokat megszégyenítően fényes és selymes tapintású lesz a hajad, ha kipróbálod ezt a házilag is elkészíthető, egyszerű sampont, amelyhez egy tápláló alapanyagot adunk, tojást. Kétféle kencefice receptet is megosztunk veled!

Csillogó haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillogó haj

A tojássampon nemcsak fényt kölcsönöz majd hajkoronádnak, hanem a tojásban található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően táplálja is tincseidet.

A tojástól azonnal fényes lesz a hajad, próbáld ki még ma ezt az egyszerű egyveleget!

Tojássampon házilag 1.

  • 1 tojás
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sampon (pl.: bébi sampon)
  • fél csésze víz

Öntsd egy tálba vagy egy turmixpohárba a hozzávalókat, és keverd vagy rázd össze őket alaposan! Ez a mennyiség kb. egy mosásra elég félhosszú vagy hosszú hajra. Ha maradt még sampon, akkor 36 órán keresztül tárolhatod a hűtőben. Különösen jótékony ez a sampon, ha a nap káros hatását szeretnéd kiküszöbölni.

Tojássampon házilag 2.

  • 1 tojás
  • 3 teáskanál sampon (bébi sampon, érzékeny fejbőrre)

Egy tálban verd fel a tojást és ehhez add hozzá a sampont óvatosan. Öblítsd le a hajad langyos vízzel és masszírozd a fejedbe és a hajadba a sampon felét, majd mosd le és ismételd meg még egyszer. Második alkalommal ne tartson tovább egy percnél a művelet, alaposan öblítsd ki, de csak langyos vízzel!

Ha nem tetszik a tojás illata, tiszta illóolajokat is adagolhatsz hozzá, mint például a levendulaolaj. Ha teafa olajat adsz hozzá, akkor még a korpától is megszabadulhatsz.

Ha tojásos sampont használsz, soha ne használj túl meleg vizet, mert erős illata lesz a tojásnak. Először langyos, majd hideg vizet használj!

Forrás: stylecraze.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...