2022.05.18. 10:00:00 6729 195

A titkos megfigyelés jogi kerete: Magánnyomozás a valóságban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ballonkabát, napszemüveg, távcső és fényképezőgép, ezek a magánnyomozók kötelező eszközei. Mármint a filmekben. A valóság szokás szerint eltér a filmvásznon bemutatott dolgoktól.

Megfigyelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megfigyelés

A magánnyomozás nem merül ki a titkos megfigyelésben, bár tény és való, az szerves része ennek. A hosszadalmas kiképzés során elsajátított szakértelmet a terepmunka alatt megszerzett tapasztalat egészíti ki. Az operatív megfigyelés során a magánnyomozóknak gyakran kell improvizálniuk, hogy ne tévesszék szem elől a célszemélyt. A célszemélyről szerzett bizonyítékok azonban csak akkor mérvadók, ha az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő eljárásban szerezték azokat.

Titkos megfigyelés a valóságban

Az állambiztonsági szerveknél korábban gyakorlatként alkalmazott titkosszolgálati tevékenység ma is élő módszer, amit engedéllyel rendelkező szakemberek végezhetnek jogszabályok által szabályozott keretek között.
A megfigyelés irányulhat egy adott személy életvitelének vagy személyes kapcsolatainak feltérképezésére, illetve megcélozhatja konkrét események és tények megfigyelését.
Az események rögzítése több formában is történhet, ezt általában a megrendelő igényeinek megfelelően kerül kialakításra.
A célszemélyt - személyiségi jogait nem sértve - csak közterületen, vagy olyan zárt térben lehet megfigyelni, amely annak minősül. Ilyenek például az éttermek és a kávézók.

A titkos megfigyelés egyik fajtája a demonstratív megfigyelés, ahol az egyik magánnyomozó a megfigyelés közben nem bujkál, és feltűnően távozik a megfigyelés helyszínéről, hogy a titkos megfigyelést végző társai tovább végezhessék a munkát.

Mikor lehet célravezető a titkos megfigyelés?

A magánnyomozók szolgáltatásait a legkülönbözőbb esetekben szokás igénybe venni, pl. bizalmatlan üzleti kapcsolatok vagy párkapcsolati hűtlenség okából, de nem ritka, hogy egy bizonyos tárgy útjának lekövetése az adott feladat.
A titkos megfigyelésről kép-, hang- és videófelvétel is készülhet, amelyet a részletes jegyzőkönyvhöz csatolva megkap a megbízó. Az átadott dokumentáció alapján csakis ő vonhat le következtetést, a magánnyomozók nem formálhatnak véleményt.

Forrás: www.drszep.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...