2023.11.22. 12:05:00 5521 210

A mobiltelefon után jön az okos karkötő?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A keresztben vagy hosszában összecsukható mobiltelefonok, igaz, hogy nyomógombok nélkül, ismét reneszánszukat élik. Azonban egyre többen hagyatkoznak a mobiltelefonokkal összehangolható okosórákra, így felmerül a kérdés, milyen és mekkora készülék lenne az ideális? A nagy, nehezen kezelhető és kényelmetlenül hordozható mobiltelefonok kora talán lassacskán lejár és a praktikusabb méretű készülékek felé tolódik a piac.

Okos karpánt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okos karpánt

Az okosórákkal az a baj, hogy órák. Vagyis a kijelző mérete nagyon behatárolt, és például képek vagy videós tartalmak megtekintésére nem alkalmasak. Viszont, ha lenne egy széles csuklópánt, amit a kezünkre rácsapható karkötő mintájára ráhajlíthatnánk a csuklónkra? Hmm, szinte az egész felületén kijelzővel rendelkezhetne…
Várjunk csak! A Motorola fejlesztői már elindultak ezen az úton:

Az idei Lenovo Tech World elnevezésű rendezvényen a Motorola olyan innovációkkal felruházott prototípust mutatott be, amely új dimenziót nyitott a rugalmas hardver fogalmának, és amit továbbfejlesztett mesterséges intelligencia szolgáltatásokkal is felruháztak. Azon meg sem lepődünk, hogy modern okostelefon fejlesztési fókuszában a mesterséges intelligencia (személyi asszisztens és jobb felhasználói élmény nyújtása) áll, de a karpántként is hajlítható FHD+ pOLED kijelző eléggé meghökkentő látvány. A prototípus alaphelyzetben 6,9 hüvelykes kijelzővel használhat, míg meggörbített, azaz kompakt formájában is futja egy 4,6 hüvelykes kijelzőre.

A Lenovo fejlesztéseként a Motorola mobiltelefonok is számíthatnak olyan személyi asszisztensre, amelyik hang- vagy szövegvezérléses módon kommunikálhatnak a felhasználóval, de itt nem áll le az AI!
A mesterséges intelligencia modell egyrészt továbbfejleszti a jelenleg beépített Doc Scanner képességű kamerarendszereket - ezáltal javítva a képminőséget -, másrészt a felhasználó védelmében elhomályosítja a profilképeket és neveket tartalmazó területeket a közösségi bejegyzésekben, azok automatikus beazonosítása után. (Reméljük, ez utóbbi nem ad nagyobb teret a netes trollok működésének.)

Főként a női felhasználók örülhetnek majd annak a szintén mesterséges intelligencián alapuló funkciónak, miszerint a felhasználók az éppen aktuális ruházatukról készült fotó alapján generált képek közül egyéni háttérképként használhatják a kiválasztottat aznap az eszközükön.

Kérdés, hogy a prototípus után megjelenik-e, és milyen formában fogja forradalmasítani a mobiltelefonok piacát, ez a sokoldalúan kihasználható és már most jelentősen kiokosított, de még meglehetősen vaskos eszköz. Vagy a most bemutatott újításokat egy sokkal kényelmesebben viselhető kivitelben láthatjuk majd?

Forrás: news.lenovo.com, www.pocket-lint.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...