2014.08.29. 08:52:39 4564 13

A lázadók elengedik az ukrán katonákat, Obama beszólt Putyinnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Putyin elnök kérte, ezért elengedik a körbezárt ukrán katonákat az oroszbarát szakadárok. Cserébe a páncélosokat és a lőszereket ott hagyatnák.

Oroszország - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Oroszország

Olekszandr Zaharcsenko, a szakadárok önhatalmúlag kikiáltott „donyecki népköztársaságának miniszterelnöke” a Rosszija 24 tévének nyilatkozva közölte, készek humanitárius folyosót nyitni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök este szólította fel a lázadókat, hogy nyissanak humanitárius folyosót, és hagyják távozni a bekerített ukrán katonákat a Donyeck melletti Ilovajszk városánál, ahol egy hete súlyos harcok folynak.

Obama új hidegháborút emleget

„Oroszország a felelős a kelet-ukrajnai erőszakért” - jelentette ki Barack Obama az Egyesült Államok elnöke a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján.

Obama szerint az ukrán válság nem magától vezetett a fegyveres konfliktushoz, hanem az, hogy Oroszország beleavatkozott az ukrán nép belügyeibe. Az elnök arra is kitért, hogy meglátása szerint, a konfliktus rendezésének nincsen fegyveres megoldása.

„Oroszország szánt szándékkal és tudatosan és ismételten megsérti Ukrajna szuverenitását és területi egységét” - közölte Obama, aki hozzátette, hogy szerinte az erőszakot Moszkva ösztönzi. „A szeparatistákat Oroszország képezi ki, fegyverzi fel és fizeti” - tette hozzá az Egyesült Államok elnöke.

„Oroszország ténykedése ismét olyan szinten elszigetelte, mint a hidegháború idején” - magyarázta Obama, aki szerint Moszkva ezzel kiérdemli azt, hogy a szövetségesek újabb szankciókkal büntessék.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...