2018.05.31. 13:14:22 9958 349

A kert mumusai - kártevők a növényeiden!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit szépítsük, ha kertünk van és még foglalkozunk is vele, nem tudjuk kikerülni a kis ellenségeinket, amik galád módon a szépen rendben tartott és glédába vágott növényeinket veszélyeztetik. Legyen az tetű, poloska, amerikai lepkekabóca, cserebogár, krumplibogár vagy akár a meztelencsiga, a hobbikertész ellenségként tekint rájuk, és ahogy mód van rá, keresztbe próbál tenni ezeknek a szabotőröknek.

Krumplibogár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplibogár

Említsünk meg most két garázdát is, amiknek kitehetnénk a „Tilos az Á” táblát.

Krumplibogár vagy burgonyabogár

Áttelelés után májusban jelennek meg tömegével, addig nem nyugodva, amíg – számukra – megfelelő tápnövényt nem találnak, amit előszeretettel támadnak meg és fogyasztanak. Közismert nevét onnan kapta, hogy leginkább a burgonya növényt tekinti saját étlapjának.

Amerikai lepkekabóca

Az utóbbi évek legfurcsább jelensége a kertben, nagyjából 15 éve telepedett meg hazánkban is ez a kártevő. Arról a fura, repülő, ugráló kis fehér izéről van szó, ami előszeretettel és szinte válogatás nélkül támadja meg növényeinket, ha egyszer betette lábát a kertünkbe. Fehér, viaszos telepeken találhatjuk meg, általánosságban a levelek fonákján, a hajtások végén, mintha ragacsos kis mini vattacsomók lepnék be az ágakat. Amikor már elszenvedői vagyunk a jelenségnek, a legelső védekezési mód ellenük a fertőzött hajtások, levelek lemetszése és szeparált gyűjtése. Ezeket a levágott dolgokat mindenképp meg kell semmisíteni, így a továbbterjedés esélyét csökkenthetjük.

Bármilyen kártevőről van is szó, azt az egyet sose felejtsük el és tartsuk mindig szem előtt, hogy ezeknek irtása hatással van a növények közvetlen környezetére is. Bármilyen kemikáliában, permetezőszerben gondolkodunk, előtte mindenképp érdemes utána járni, hogy az adott probléma kezelése megfelelő lesz-e növényeink számára. Akár kertészetben, akár szakértő segítségül hívásával érdemes alaposan körbejárni a kérdést.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...