2016.07.10. 16:17:23 7577 218

A jövő hét közepétől lehűlésre kell készülni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban fokozódik a hőség, de a hét közepén egy hidegfront nyomán szelesre, csapadékosra fordul az időjárás. A jövő hét végén már 20 Celsius-fok körüli maximumokra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn hajnaltól fokozatosan megélénkül, napközben a Fertő környékén meg is erősödik a szél. Ezzel együtt folytatódik a napos idő, de késő délután az északnyugati határvidékre besodródhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20, a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 31-35 fok között várható.

A hőség veszélye miatt hétfőre a fővárosra és Pest, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett az erős UV-B sugárzásra is felhívták a figyelmet.

Kedden is túlnyomóan napos idő várható, az ország legnagyobb részén nem várható csapadék. Emellett élénk, helyenként erős lesz a szél, s a Dunántúlon délután, este néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban is 16-23 fok várható. A nappali maximumok 35 fok körül alakulnak.

Hosszabb-rövidebb időre szerdán is kisüthet a nap, de már egyre több helyen várható zápor, zivatar és nagy területen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű. Napközben nyugaton 22-25, a Duna mentén 27-33, délkeleten 33-35 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Emellett nagy területen erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-22, a legmagasabb hőmérséklet 20-30 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett pénteken is lehet még elszórtan kisebb zápor és nagy területen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Szombaton is erős lesz a szél, többfelé valószínű eső, zápor, keleten helyenként zivatar is lehet. Kevés napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Napközben 21-22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is jobbára felhős idő ígérkezik rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Jellemzően erős lesz a szél, s a Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A minimumhőmérséklet 11-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20-26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.