2014.08.05. 20:13:55 4080 11

A hadsereget is bevonják az ebola elleni küzdelembe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sierra Leone és Libéria a hadseregét is mozgósította a fertőzött közösségekben bevezetett karanténok biztosítására.

Ebola-járvány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebola-járvány

Sierra Leonéban 750 katonát vetnek be a karanténok fenntartására. Libériában egyelőre a rendőrség ellenőrzi karantén alá helyezett közösségeket; úttorlaszokkal és fokozott ellenőrzéssel próbálják megakadályozni, hogy a fertőzésveszélyes helyekről bárki kijusson. A városokban kijárási tilalmat rendeltek el. Az vírusfertőzéstől leginkább sújtott területeken a hadsereget is bevetik.

A helyzet várhatóan tovább romlik majd, mielőtt bármi javulást tapasztalhatunk – közölte a libériai kormány egyik tagja. A járvány okozta pánikban a helyiek megtámadták az egészségügyi misszió tagjait és azzal fenyegettek, hogy felgyújtják az elkülönítő helyiségeket. A Reuters beszámolója szerint a helyzet odáig fokozódott, hogy az orvosok több klinikát is bezártak attól félve, hogy megtámadják őket.

Az Afrikai Fejlesztési Bank és a Világbank kedden felajánlotta segítségét a járvánnyal sújtott országoknak; Sierra Leone, Libéria és Guinea összesen 260 millió dolláros gyorssegélyt kap majd.

A WHO adatai szerint eddig 887 halálos áldozata van az ebola-járványnak, augusztus elseje óta 61 új halálesetről érkezett hír. Közben Nigériában is újabb fertőzésekről számoltak be.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...