2023.07.20. 10:15:00 5404 180

A félig tartós ajaktetoválás, azaz az ajakszínezés előnyei és hátrányai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lip blushing (ajakszínezés) egy egyre népszerűbb kozmetikai eljárás, amely tetoválási technikák alkalmazása révén színezi (és formázza) a női ajkakat. A legjobb szakemberek keze munkája pedig úgy ér el teltebbnek tűnő hatást, hogy közben teljesen természetes látványt nyújt.

Ajaktetoválás (lip blushing) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajaktetoválás (lip blushing)

Ha idegenkedsz a botoxtól, de nem szeretnéd reggelente a szád körülrajzolásával és színezésével foglalatoskodni, akkor érdeklődj utána a környékbeli szalonokban, hogy vállalnak-e ajakszínezést. Akkor is meggondolandó vállalkozni a félig tartós ajaktetoválásra, ha a sminktermékekre való allergia áll útjában a tökéletes megjelenésünknek.

Mit jelent, hogy félig tartós?

A hagyományos kozmetikai tetoválásokkal ellentétben - amelyek hosszú évtizedekig díszelegnek az arcunkon, akár jól sikerültek, akár nem -, ez a halvány kontúrt és kellő satírt biztosító eljárás jóval hamarabb kikopik. Valamint a tetoválótintára allergiás személyek számára is alkalmas lehet, mivel másfajta színezőanyagot használnak ezen tetoválás során. (De ennek mindenképpen kérdezzetek utána az adott szakembernél!)

Meddig tart egy félig tartós ajakszínezés?

A lip blushing eredménye az eredeti és a felvitt színek, valamint életmód (főként dohányzás és napozás) függvényéban úgy 2-4 évig látható, bár ezalatt az időtartam alatt fokozatosan halványodik. Ez azt jelenti, hogy rendszeres (úgynevezett) utántöltésekre lehet szükség a folyton elérni kívánt megjelenés fenntartásához.

Hogyan zajlik az ajakszínezés?

Az ajakszínezés folyamata hasonlóképpen zajlik le, mint egy tetoválás: Az eljárást csak engedéllyel rendelkező tetováló művészek, illetve esztétikai szakemberek végezhetik el. Az eljárás előtt érzéstelenítő krémet vagy injekciót alkalmaznak az ajkakra és környékükre, hogy minimalizálják az ajakszínezés során fellépő fájdalmat. A bőrfelületen a tetoválótű apró bemetszéseket ejt, amelyekbe a tinta is kerül. A kezelés után általában átmeneti duzzanat és bőrpír is tapasztalható. A lip blushing gyógyulási folyamata a duzzanat lelohadása után pikkelyesedéssel és hámlással folytatódik. A teljes gyógyulási folyamat akár másfél hónapot is igénybe vehet. Ennek során a végleges szín körülbelül fele olyan intenzívvé halványul, mint amit a kezelés befejezésekor láthatunk a tükörben.

Milyen kockázatok léphetnek fel a lip blushing során?

Mint már szó volt róla, a tetoválótintára is lehet allergiás bárki, amely miatt nem kívánt hegesedés is képződhet az eljárás során megsértett bőrszövetekben. Valamint egy nem megfelelően elvégzett tetoválást hosszú évekig kell viselnünk, aminek javítására csak csekélyke lehetőségünk van.
Az előzőek miatt ilyen különösen fontos, hogy a kezelés előtt szánjunk elég időt a megfelelő tetováló művész vagy esztétikai szakember felkutatására a kockázatok minimalizálása érdekében , és alapossan tanulmányozzuk a választott szakember korábbi munkáiról készült előtte és utána fotóit.

Forrás: health.clevelandclinic.org, www.gmmakeup.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...