2019.02.26. 18:40:02 10985 326

A bőségtudat mellékterméke: a pénz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma, amikor Tolle mester, a vonzás törvénye és a Titok című könyv tanításai senki elől nincsenek elzárva, aki érdeklődik az „efféle” tudás iránt; ma, amikor a tudatosság elve újabb babérokra tör, vajon mennyire állunk készen a bőség-felfogás (eddigiektől jócskán eltérő) új arculatának befogadására, majd ezt követő gyakorlatba léptetésére?

Pénzmágnes - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénzmágnes

„Amikor a siker létráján mászol felfelé, ügyelj arra, hogy jó falnak legyen támasztva.” (Stephen R. Covey)

A filmek üzenetközvetítő, gondolatformáló hatását sokan nem vonják kétségbe. A pénz-siker-bőség kérdéskör kapcsán hozunk egy részletidézést, amelynek mondanivalója elgondolkodtató lehet. Ám mindezt a következőkben mindenki a maga szemüvegén át veheti górcső alá.

Az Ördög ügyvédje (The Devil’s Advocate) című filmből van kiragadva az alábbi párbeszéd:

„Állást ajánl?
Gondolkodom rajta. Tudom, hogy tehetséges. Tudtam még mielőtt idejött. Az a másik dolog… most már csak az a kérdéses.
Mi lenne az?
A nyomás. Az mindent megváltoztat. Van, aki, ha megszorongatják, összekapja magát. Van, aki kikészül. Vajon van-e elég akaratereje? Tud határidőre dolgozni? Jól alszik éjjel?
Mikor beszélünk a pénzről?
A pénz? (Nevet). Igen… az a legkisebb probléma.”

Ön is ekként vélekedik a pénzről?

A pénz és a siker azok közé a témák közé sorolódik, amelyek hallására valamiféle „rejtélyes” okból kifolyólag mindenki odairányítja érzékeny hallószerveit, sikerszomjas szenzorait.

Mindenki kereső…

Kérdezhetnék: Mit keres? Hogyan? Hogy jön ahhoz, hogy egyáltalán le merje jegyezni ezt a -manapság is oly sok közegben tabutémának minősülő- kérdéskört? A „kedvenc” „ítélet”: mit tett le az asztalra, hogy észosztogatáshoz folyamodott? No, ismét egy olyan nagyokoskodó szóáradat, amely a majdénmegmondomatutit köpenyegét öltötte magára. Szó sincs erről. A legideálisabb az lenne, ha mindenki szabadon, gondolatbéklyóktól mentes véleménynyilvánításba fogna. Oly sok téveszme napfényre jönne, temérdek gubancot lehetne kibogozni a közös ítélkezés-mentes problémamegoldó, eredményorientált atmoszférában. Senki sem akar senkit meggyőzni, ám a szövegtöredékekben rejlő apró gondolatcsírák talán éppen azért jutottak el a befogadóhoz, hogy megadják a szükséges impulzust a felfedezőúthoz. Talán épp ennek hatására húzza fel a startlépések megtételéhez szükséges túrabakancsot.

Elfogadjuk? Bőség van!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A viselkedésproblémák és a digitális eszközök használatának összefüggéseit vizsgálták az ELTE-n

Nem a mobilozástól lesz hiperaktív a gyerek, hanem fordítva, az izgő-mozgó gyerek többet fog mobilt használni - derül ki az ELTE Etológia Tanszéken működő Alfa Generáció Labor legújabb kutatásából, amelyben a viselkedésproblémák és a túlzott digitális eszközhasználat összefüggéseit vizsgálták a kutatók.

Figyelem, gyerekkel vagyok! Így randizz, ha egyedülálló szülő vagy!

Egy csalódás után mindig nehéz az újrakezdés. Ha túl korán próbálkozunk, félő, hogy volt partnerünkhöz hasonlítjuk a randipartnerünket, vagy túl sokat beszélünk róla. Tovább nehezíti a helyzetet, ha előző kapcsolatunkból származó kisgyermeket is el kell fogadtatnunk új párunkkal.

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.