2017.07.22. 07:27:09 7111 215

A BKK úgy érzi kötelessége volt feljelentést tennie a "hacker" támadás miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni a BKK online jegyértékesítési rendszerét ért támadás miatt. A T-Systems Magyarország és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek este közös állásfoglalásban reagált a BKK online értékesítési rendszerét ért informatikai támadások során tett intézkedésekkel kapcsolatban.

BKK online bérletvásárlás | MTI Fotó: Balogh Zoltán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com BKK online bérletvásárlás | MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményükben azt írták: a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak - szigorú belső protokollja szerint - az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni - írták, hozzátéve: ebben az esetben sem tehettek mást.

Ugyanakkor megjegyezték: "a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el".

Korábban több ellenzéki párt is kifejezte felháborodását a BKK online jegyértékesítési rendszerével kapcsolatban. Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében írta: a 24.hu arról számolt be, hogy gyanúsított lett az a 18 éves, aki figyelmeztette a BKK-t, hogy hiba van az online értékesítési rendszerében. Ráadásul a fiatalt éjjel állították elő az otthonából - emelte ki a politikus, hozzátéve: az Együtt szolidaritásáról biztosítja a fiatalt.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője azt írta: a Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal ejtsenek minden vádat a 18 éves budapesti ellen, aki "nélkül még ma sem tudnánk, hogy a BKK-nál veszélyben vannak az adataink" - fogalmazott.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink