2015.05.26. 20:15:00 5018 178

75 éves Mercedest építettek újra a semmiből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy talált alvázból, egy porosodó motorból, egy tervrajzból és egy öreg bácsi gyerekkori emlékeiből épített korhű autót a Mercedes.

Mercedes Benz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mercedes Benz

A legtöbb autó restaurálása rendszerint úgy kezdődik, hogy fognak egy régi vasat, és a régi alkatrészeket, anyagokat fokozatosan lecserélik benne újakra, és az egész vége egy csaknem teljesen új autó.

Ehhez képest a Mercedes olyan munkába fogott, ahol eredetileg még ők sem tudták, hogy mivel állnak szemben. Találtak ugyanis egy alvázat a harmincas évek végéről, amiről annyit tudtak, hogy nem szériaautóé volt, és alumínium karosszéria feszült rajta. Azt hamar kiderítették, hogy egyedi gépről van szó, méghozzá egy „stromlinie” kocsiról, azaz áramvonalasított karosszériájú versenyautóról. A Mercedes-Benz éppen ekkoriban kísérletezett hasonló technikával a Grand Prix-autókon, ezt a példányt pedig ralizásra szánták. Az archív mikrofilmekből előkerültek a tervrajzok és az autó rövid története is. Ralira nem ment, ám a Dunlop előszeretettel használta gumitesztelésre. Óránkénti 185 kilométert mentek vele egy teszten.

A különleges autó újraépítéséhez találtak is egy olyan kompresszoros sornyolcas motort, amilyen eredetileg is volt benne, a Dunloptól korhű gumikat szereztek, a belteret pedig az eredeti autó egyetlen élő szemtanújának emlékeiből hozták össze. A cél természetesen a 185-ös sebesség megismétlése volt, ami végül sikerült is.

Forrás: vs.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes AIG baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az AIG vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a AIG címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...