2019.04.23. 11:53:05 7070 190

6 ok, amiért a nők jobbak a pénzügyi tervezésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kíváncsi vagy, vajon miért nyerik meg sorra a nők a nemek képzeletbeli csatáját a pénzügyi tervezés terén? Az iménti elsőség leginkább a mindennapi életre igaz, az üzleti élet vonatkozásaiban most nem vizsgálódunk.

Megtakarítás, pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás, pénzügyek

Emlékezz vissza, hogy amikor kisgyermek voltál, ki volt az, aki a családi kasszát kezelte! A látott mintát követve családanyaként te is biztosan szereted a kezedben tartani a közös megtakarításokat. De miért is jobbak ebben a nők?

1. Már fiatalon megtanulják!

A nők fiatalabb korukban jobban összpontosítanak a megtakarításaikra, mint a férfiak, mivel a nők szeretnek ésszerűek lenni. Meg kell tanulniuk a jövedelmük kezelése mellett a háztartást (és költségeit) is kezelni.

2. Beosztják!

Ha körülnéznénk, hogy azokban a pozíciókban kik a legsikeresebb munkavállalók, akik mások erőforrásainak megosztását végzik, bizonyosan nőket látnánk az íróasztalok mögött. A bankszámlák vagy az időskori megtakarítások menedzselése az a képesség, amely a takarékosság elsajátítása révén a nőket erősíti.

3. Családi biztonság megteremtői

A nők veleszületetten törekszenek a családi biztonság megteremtésére. Az otthoni szerepvállalás, azaz, hogy a szeretteink számára megkönnyítsük az életet, arra ösztönzi a nőket, hogy tervezési stratégiák használatával összpontosítsanak a költséges kiadások lecsökkentésére.

4. Munkahely megőrzésben is jók

A nőkbe fiatalon belenevelik a pénzügyi felelősséget, ez azt eredményezi, hogy a nők nemcsak a pénzügyeiket kezelik óvatosabban, de a hosszú távú stabilitást nyújtó munkahelyeket is előnyben részesítik.

5. Jobban kell gazdálkodnia

Sajnálatos módon a férfiak és a nők közötti bérkülönbségek napjainkig nem számolódtak fel. Egy átlagos fizetésű, egyedülálló nő kevesebb pénzből kell, hogy megéljen, mint az egyedülálló férfiak. Ez a tény is arra sarkalja a hölgyeket, hogy előrelátóbbak egyenek.

6. Késletetnek!

A jövőbeni célokra való összpontosítás miatt a nők hajlamosak a saját örömükre szolgáló vásárlásokat késleltetni, a megtakarítások szinten tartása miatt. Azaz a tényleges vásárlást általában eltolják az igény megjelenése utáni, jóval későbbi időpontra.

Forrás: womensarticle.com/8-reasons-why-women-are-better-at-managing-money

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...