2019.04.23. 11:53:05 6967 190

6 ok, amiért a nők jobbak a pénzügyi tervezésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kíváncsi vagy, vajon miért nyerik meg sorra a nők a nemek képzeletbeli csatáját a pénzügyi tervezés terén? Az iménti elsőség leginkább a mindennapi életre igaz, az üzleti élet vonatkozásaiban most nem vizsgálódunk.

Megtakarítás, pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtakarítás, pénzügyek

Emlékezz vissza, hogy amikor kisgyermek voltál, ki volt az, aki a családi kasszát kezelte! A látott mintát követve családanyaként te is biztosan szereted a kezedben tartani a közös megtakarításokat. De miért is jobbak ebben a nők?

1. Már fiatalon megtanulják!

A nők fiatalabb korukban jobban összpontosítanak a megtakarításaikra, mint a férfiak, mivel a nők szeretnek ésszerűek lenni. Meg kell tanulniuk a jövedelmük kezelése mellett a háztartást (és költségeit) is kezelni.

2. Beosztják!

Ha körülnéznénk, hogy azokban a pozíciókban kik a legsikeresebb munkavállalók, akik mások erőforrásainak megosztását végzik, bizonyosan nőket látnánk az íróasztalok mögött. A bankszámlák vagy az időskori megtakarítások menedzselése az a képesség, amely a takarékosság elsajátítása révén a nőket erősíti.

3. Családi biztonság megteremtői

A nők veleszületetten törekszenek a családi biztonság megteremtésére. Az otthoni szerepvállalás, azaz, hogy a szeretteink számára megkönnyítsük az életet, arra ösztönzi a nőket, hogy tervezési stratégiák használatával összpontosítsanak a költséges kiadások lecsökkentésére.

4. Munkahely megőrzésben is jók

A nőkbe fiatalon belenevelik a pénzügyi felelősséget, ez azt eredményezi, hogy a nők nemcsak a pénzügyeiket kezelik óvatosabban, de a hosszú távú stabilitást nyújtó munkahelyeket is előnyben részesítik.

5. Jobban kell gazdálkodnia

Sajnálatos módon a férfiak és a nők közötti bérkülönbségek napjainkig nem számolódtak fel. Egy átlagos fizetésű, egyedülálló nő kevesebb pénzből kell, hogy megéljen, mint az egyedülálló férfiak. Ez a tény is arra sarkalja a hölgyeket, hogy előrelátóbbak egyenek.

6. Késletetnek!

A jövőbeni célokra való összpontosítás miatt a nők hajlamosak a saját örömükre szolgáló vásárlásokat késleltetni, a megtakarítások szinten tartása miatt. Azaz a tényleges vásárlást általában eltolják az igény megjelenése utáni, jóval későbbi időpontra.

Forrás: womensarticle.com/8-reasons-why-women-are-better-at-managing-money

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.

Túró és kávé – Hogy lesz ebből desszert?

Egy gyors és finom desszert aranyat ér! Ha egészséges, de legalábbis tartalmaz egészséges elemet, az sem baj. Ha friss, üdítő, akkor az pláne nem gond. Nos, ebben a finomságban minden benne van: könnyen elkészíthető, a túró miatt igazán krémes, a kávé pedig egyértelműen élénkítő!

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.