2016.03.17. 14:50:21 23549 431

5 kérdés és válasz a tangabugyiról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán ezek a kérdések már téged is foglalkoztattak, de az is lehet, hogy soha nem jutottak eszedbe. Olyan információkat tartalmaz a következő cikkünk, amelyekről minden nőnek illik tudnia, hiszen megannyi tévhit kering a falatnyi bugyi körül.

Tanga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tanga

1. Valóban növelheti a fertőzésveszélyt?

Ha belegondoltok, odalent minden nagyon közel van egymáshoz, egy óvatlan mozdulat a WC-papírral, és bizony az is nem várt fertőzést eredményezhet az arra hajlamosaknál. A tangabugyival is így van ez, ha hajlamos vagy elkapni mindenféle bakteriális fertőzést, akkor bizony tovább növelheti ennek az esélyét egy olyan bugyi, ami szó szerint a fenekedbe vág… Szóval csak óvatosan, hiszen az első az egészség. Arról azonban szó sincs, hogy mindenkinek tartania kellene a tangától, és az sem mindegy, hogy mennyire tanga az a tanga, hiszen léteznek már féltangák is, amelyekkel azért áthidalható a nagyibugyi-tangabugyi probléma. A szalagnyi szélességű bugyik viszont valóban nem egészségesek egész napos viseletre.

2. Melyik a legjobb anyag a bugyihoz?

Igen, jól sejted, hogy a 100% pamut bugyikkal nem foghatsz mellé, és ez érvényes a tangára is. Ez megfelelő szellőzést biztosít, így könnyebben szárazon tartható a felület, hiszen nyirkos közegben gyorsabban szaporodnak a baktériumok és a gombák. Nem rossz választás a jól szellőző mikroszálas, azaz műszálas bugyi sem, ha valóban biztosított a megfelelő szellőzés és nedvesség elszívás, elvezetés. Ezek a fehérneműk gyengédek a bőrhöz, és megelőzheted vele az irritációt, a fertőzéseket és a viszketést.

Persze a csipke- és selyembugyik nagyon szépek és jó a tapintásuk is, azonban nem vezetik el a nedvességet, és nem is szellőznek túl jól, ezért inkább azokra az alkalmakra érdemes tartogatni őket, amikor tudod, hogy úgy sem lesz rajtad sokáig. ;)

3. Mi köze a náthának a tangabugyikhoz?

Ok-okozati összefüggés nincs közöttük természetesen (nem a tangától leszel náthás :)). Viszont, ha beteg vagy, influenzás vagy, vagy bármi más bajod van, ami miatt legyengült az immunrendszered, akkor inkább ne hordj tangát, amíg helyre nem jössz. Ilyenkor a szervezetnek tovább tart leküzdeni a bacikat, nehogy eggyel több fertőzéssel kelljen megbirkóznod, inkább menj biztosra, és hordj tele bugyikat, amíg biztosan meg nem gyógyulsz.

4. Edzéshez jó a tanga?

Ha már feltettük ezt a kérdést, akkor gondolhatod, hogy a válaszunk az lesz, hogy nem. Sajnos meg kell barátkoznod a bugyivonallal az edzőnadrág alatt. Gondolj csak bele, egy órán keresztül izzadsz és mozogsz, amikor óhatatlanul is elmozdulhat a bugyid a helyéről, és bizony E-coli (azaz a bélben tanyázó egyik baktérium) juthat nem kívánatos helyekre, kellemetlen fertőzést okozva. Hát nem, ezt inkább ne kockáztasd meg!

5. Rosszabb lehet tőle egy meglévő fertőzés?

Ha belegondolsz, akkor elég kellemetlen lenne tangában lenni például aranyérrel, vagy más, hasonló jellegű problémákkal. Ahogy említettük, akkor sem tanácsos tangát hordanod, ha hajlamos vagy bakteriális jellegű fertőzéseket összeszedni (legyen az akár húgyúti vagy vaginális), illetve, ha éppen ezzel küzdesz, szintén nem tanácsos falatnyi bugyikat hordani, hiszen csak késleltetni fogja a gyógyulásod. Ezenkívül a túl szűk bugyi vagy nadrág csiklóirritációt is okozhat.

Végezetül, egyáltalán ne érzed úgy, hogy kötelező tangát hordani. Ha neked az valamilyen okból nem kényelmes és nem tetszetős, akkor nem kell felvenned, attól függetlenül, hogy mennyire vagy érzékeny a bacikra. Ja, és a pasiknak sem feltétlenül a tanga a legszexibb fehérnemű a világon, ez bizony egyénenként változó lehet, szóval érdeklődj személyesen. Lehet, hogy egészen idáig feleslegesen tetszelegtél bennük. :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...